Preafericitul Parinte Daniel a vizitat ieri, 31 august, atelierele Manastirii Tiganesti


Preafericitul Parinte Daniel a vizitat ieri, 31 august, atelierele Manastirii Tiganesti

Dupa Sfanta Liturghie, Preafericitul Parinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Romane, a vizitat ieri, 31 august, atelierele Manastirii Tiganesti. Cu acest prilej, Preafericitul Parinte Patriarh Daniel a subliniat necesitatea renovarii si retehnologizarii acestor ateliere.

De-a lungul vremii, Manastirea Tiganesti a fost vestita pentru atelierele de tesatorie, in care calugaritele realizau vesminte preotesti de o mare frumusete. Tot aici a fost lucrata broderia pentru sala Maura din Castelul Peles.

Istoria Manastirii Tiganesti, situata in apropierea Capitalei, incepe in secolul al XVII-lea, prima asezare monahala de aici fiind zidita de calugarii romani de la muntele Athos. In jurul anului 1780, manastirea figureaza intr-un act incheiat de boierul Matei Tiganescu, care doneaza terenul pentru constructia unei noi biserici. Cand acest lacas de cult a devenit neincapator, pe locul sau a fost inaltat, in 1821, actuala biserica, ctitorie a banului Radu Golescu, avand hramul Adormirea Maicii Domnului.

Manastirea Tiganesti continua sa fie, astazi, un loc de reculegere si cautarea a desavarsirii duhovnivcesti pentru toti credinciosii care-i trec pragul.

.

01 Septembrie 2008

Vizualizari: 587

Voteaza:

Preafericitul Parinte Daniel a vizitat ieri, 31 august, atelierele Manastirii Tiganesti 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE