Procesiune cu moastele Sf. Ioan Gura de Aur, in Bucuresti


Procesiune cu moastele Sf. Ioan Gura de Aur, in Bucuresti

Moastele Sfantului Ierarh Ioan Gura de Aur vor fi purtate maine seara, in procesiune, de la Biserica "Sf. Ecaterina" - paraclisul Facultatii de Teologie Ortodoxa "Justinian Patrirahul" din Bucuresti - la biserica Manastirii Radu Voda - manastire in incinta careia se afla Seminarul Teologic Liceal Ortodox "Nifon Mitropolitul" din Bucuresti. Procesiunea va incepe la orele 18.00 si va fi condusa de catre PS Varsanufie Prahoveanul, episcop vicar al Arhiepiscopiei Bucurestilor, de la care am aflat mai multe detalii in acest sens: "Maine, 30 martie 2008, la orele 18.

00, va avea loc o procesiune in care vor fi aduse moastele Sf. Ioan Gura de Aur de la Biserica "Sf. Ecaterina" - paraclisul Facultatii de Teologie Ortodoxa "Justinian Patrirahul" din Bucuresti - la biserica Manastirii Radu Voda. Ele au fost asezate la aceasta biserica in toamna anului trecut, dupa sarbatoarea Sf. Ioan Gura de Aur, din motive misionare, pentru a se putea restaura pictura. Moastele Sf. Ioan Gura de Aur vor sta la Manastirea Radu Voda pe toata perioada in care se vor transmite la Radio Trinitas si la Trinitas TV sfintele slujbe de la aceasta veche vatra monahala. Ziua de maine are si o insemnatate aparte, deoarece este cinstita Sf. Cruce, iar viata Sf. Ioan Gura de Aur a fost marcata si de purtarea crucii suferintei. De altfel, s-a si mutat la Domnul in ziua de 14 septembrie, cand Biserica sarbatorese Inaltarea Sf. Cruci".

In octombrie 1997, cardinalul Silvano Piovanelli, arhiepiscopul Florentei, a daruit vrednicului de pomenire Parinte Patriarh Teoctist o racla cu moastele Sfantului Ioan Gura de Aur. Cu acel prilej, s-a hotarat ca racla cu moastele Sf. Ierarh Ioan Gura de Aur sa fie pastrate in paraclisul resedintei patriarhale pana la zidirea noii Catedrale patriarhale. Anul trecut, in data de 12 noiembrie, PF Parinte Patriarh Daniel a oficiat sfintirea noii racle in care au fost asezate moastele Sf. Ierarh Ioan Gura de Aur. Dupa momentul sfintirii, noua racla cu sfintele moaste a fost purtata in procesiune din paraclisul resedintei patriarhale in Catedrala patriarhala. A doua zi, pe 13 noiembrie, racla cu moastele Sf. Ierarh Gura de Aur a fost purtata in procesiune de la Catedrala patriarhala la Biserica "Sf.
Ecaterina" - paraclisul Facultatii de Teologie Ortodoxa din Bucuresti.

 

.

30 Martie 2008

Vizualizari: 875

Voteaza:

Procesiune cu moastele Sf. Ioan Gura de Aur, in Bucuresti 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE