Preotii bucovineni ies iar in strada


Potrivit unui comunicat al arhiepiscopului Sucevei si Radautilor, IPS Pimen Suceveanul, preotii protesteaza fata de actuala guvernare, care "refuza retrocedarea celor 192.000 de hectare de teren forestier si care a tergiversat timp de un an retrocedarea padurilor private si a lasat Regiei Nationale a Padurilor libertatea de exploatare irationala a padurilor private retrocedabile".

Prefectul de Suceava, Orest Onofrei, a apreciat ieri ca Arhiepiscopia Sucevei si Radautilor creeaza o presiune suplimentara si inutila asupra autoritatilor judetene. "Situatia e clara si extrem de simpla. Restul sunt presiuni suplimentare inutile asupra noastra sau, poate, asupra instantelor de judecata", a declarat Onofrei.



Aproximativ o mie de preoti si enoriasi suceveni, in frunte cu IPS Pimen Suceveanul, au participat la inceputul lui mai la un mars al tacerii pe traseul Arhiepiscopia Sucevei si Radautilor-prefectura, nemultumiti de refuzul actualei guvernari de a retroceda padurile revendicate de Biserica din Bucovina.

De aceasta data, traseul manifestantilor va fi mult mai lung.

Constantin Dan

.

06 Iunie 2006

Vizualizari: 1162

Voteaza:

Preotii bucovineni ies iar in strada 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE