Prezentare despre arhitectura Bisericii Ortodoxe romane la Londra

  

Marti, 22 august va avea loc o prezentare Culture Power, "Natura Limbajului in Arhitectura Bisericii Ortodoxe: O Abordare Hermeneutica a Arhitecturii Bisericii Ortodoxe’’, intr-o prezentare de Tudor Rebengiuc. Prezentarea va incepe de la ora 19.00 si se va incheia la ora 21.00, la Centrul Cultural Roman din Londra.

Potrivit lui Tudor Rebengiuc in locuri precum Romania, desi in perioada post-comunista s-a construit mult, calitatea arhitecturala a bisericilor ortodoxe nu se compara cu cea a abordata in trecut.

Aceasta teza localizeaza sursa care a creat dificultati create prin complicata mostenire istorica arhitecturala, de la originile sale bizantine si pana la interpretarile moderne. De asemenea, o abordare hermeneutica a limbajului clasic al  Bisericii Ortodoxe va imbogati orizontul de cunoastere supra artelor liturgice, servindu-le celor ce vor sa cerceteze, sa critice, sa restaureze, sau sa sa intretina, posibilitatea de a construi acest tip de arhitectura.

Tudor Rebengiuc studiaza in prezent Argitectura la Scoala de Arhitectura si Design Interior di Cincinnati, Ohio, SUA. Acesta va participa la a XXI-lea editie a Congresului International de Studii bizantine de la Londra, ce se va desfasura in perioada 21-26 august.

Aceasta prezentare face parte din programul „Culture Power”, initiat de Fundatia Ratiu din Marea Britanie ce este destinat studentilor si elevilor interesati de dezvoltarea culturii romanesti. Programul consta intr-o serie de seminarii concentrate supra unei prezentari, urmate apoi de discutii interactive pe marginea subietului discutat. 

Londra, Anglia/Romanian Global News

.

27 Iulie 2006

Vizualizari: 2952

Voteaza:

Prezentare despre arhitectura Bisericii Ortodoxe romane la Londra 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE