Icoana facatoare de minuni a Sfintei Ana vine astazi la Bacau


Icoana facatoare de minuni a Sfintei Ana de la manastirea Bistrita va fi adusa in pelerinaj la biserica "Sfintul Gheorghe" din Bacau. Reprezentind-o pe cea care a nascut, in urma rugaciunilor insistente, pe Sfinta Fecioara Maria, icoana de la manastirea Bistrita este recunoscuta pentru minunile savirsite indeosebi femeilor care doresc sa poata naste copii.

"Icoana facatoare de minuni a Sfintei Ana a fost donata de imparatul Emanuel Paleologul Voievodului Alexandru cel Bun si sotiei sale Ana, in anul 1401, ca semn de impacare, la momentul recunoasterii Mitropoliei Moldovei de catre Patriarhul Ecumenic de Constantinopol. In 1402, Voievodul Alexandru cel Bun a donat aceasta Sfinta Icoana Manastirii Bistrita, unde se afla si in prezent. De-a lungul timpului, icoana s-a dovedit a fi ocrotitoare locuitorilor din Tara Moldovei in luptele cu navalitorii turci, tatari sau poloni", ne-a declarat preotul Vasile Radu, de la biserica "Sfintul Gheorghe" din Bacau.

Tot in acest timp, in capela sfintului lacas a fost expusa spre inchinare si icoana Sfintului Mare Mucenic Gheorghe. "Duminica, la biserica al carei hram ne aminteste in permanenta de virtutile marelui luptator din secolul al III-lea, reprezentat sugestiv ca omorind balaurul, va fi oficiata o slujba arhiereasca oficiata de Prea Sfintitul Ioachim Bacauanul, arhiereu-vicar al Episcopiei Romanului. Credinciosii bacauani care se pot deplasa anul aceasta pina la manastirea Bistrita au ocazia de a inchina la icoana facatoare de minuni a Sfintei Ana pina duminica, 30 aprilie, cind sfinta relicva se va intoarce la ctitoria lui Alexandru cel Bun.

Ionut BARBU

.

28 Aprilie 2006

Vizualizari: 2130

Voteaza:

Icoana facatoare de minuni a Sfintei Ana vine astazi la Bacau 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE