Adunarea Eparhiala a Episcopiei Ortodoxe Romane a Europei de Nord

Sambata, 12 decembrie 2009, a avut loc la Goteborg, Suedia, in biserica Parohiei Ortodoxe Romane „Pogorarea Sfantului Duh“ si „Sfintii Ierarhi Varlaam, Dosoftei si Teodosie de la Brazi, Mitropolitii Moldovei“, sedinta Adunarii Eparhiale a Episcopiei Ortodoxe Romane a Europei de Nord, prezidata de Preasfintitul Episcop Macarie, informeaza Episcopia Romana a Europei de Nord.

Preotii si delegatii parohiilor tinerei eparhii, reuniti in jurul arhiereului, au avut bucuria de a participa la Sfanta Liturghie ca semn al comuniunii lucratoare.

Prin aceasta Adunare Eparhiala a fost consolidata organizarea administrativa si s-a lansat procedura de inregistrare a Episcopiei Ortodoxe a Europei de Nord ca persoana juridica in Suedia. Dintre proiectele realizate si cele de viitor, au fost evidentiate: Centrul pentru tineret „Sfantul Voievod Stefan cel Mare“; Centrul de pelerinaje „Sfantul Cuvios Antipa de la Calapodesti“; Revista „Candela Nordului“; proiectul pastoral si social „Consolidarea familiei“ pentru sustinerea valorilor familiei crestine in societatea secularizata; proiectul de punere in valoare a spiritualitatii si culturii romanesti.

Sursa:ziarullumina.

ro

.

14 Decembrie 2009

Vizualizari: 766

Voteaza:

Adunarea Eparhiala a Episcopiei Ortodoxe Romane a Europei de Nord 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE