Ajutoare pentru sinistratii din Protopopiatul Pascani afectati de ploile abundente

 

La initiativa Inalt Prea Sfintitului Daniel - Mitropolitul Moldovei si Bucovinei, persoanele din Protopopiatul Pascani afectate de ploile abundente din ultimele saptamani vor primi sprijin material pentru refacerea locuintelor.

 

Aproximativ 930 de familii vor primi bani de la Centrul Eparhial Iasi pentru repararea acoperisurilor caselor si acoperirea altor pagube provocate de ploi.

Mai multe detalii a oferit, pentru Radio Trinitas, pr. Pavel Postolache - protopop al Protopopiatului Pascani: „Inalt Prea Sfintitul Daniel, Mitropolitul Moldovei si Bucovinei, si-a aratat sensibilitatea fata de necazurile intampinate de credinciosii din aceasta zona a Arhiepiscopiei Iasilor. Constatand necazul mare care s-a abatut asupra acestei zone, prin distrugerea acoperisurilor caselor, dar si prin distrugerea culturilor in proportie de 90%, Inalt Prea Sfintitul Mitropolit Daniel ne-a solicitat analiza situatiei la fata locului.

Impreuna cu parintii parohi din parohiile Soci, Miroslovesti si Ciohorani, am inaintat o lista cu cate 20 de familii din fiecare parohie, familii care sunt compuse din batrani saraci, din familii sarace cu multi copii. La hotararea Inalt Prea Sfintitului Mitropolit Daniel asteptam sa fie alocata o suma adunata pentru sinistrati, pentru a veni in intampinarea acestor familii incercate.“

Parintele protopop Pavel Postolache ne-a spus ca in toate parohiile de pe cuprinsul Protopopiatului Pascani, credinciosii doneaza bani, alimente si imbracaminte care sunt distribuite apoi sinistratilor din imprejurimi, dar si celor din restul tarii: „Multumim Inalt Prea Sfintitului Daniel - Mitropolitul Moldovei si Bucovinei pentru grija deosebita, pentru ca a insistat sa se faca tot ceea ce este posibil sa venim in ajutorul credinciosilor nostri incercati de necazuri in aceste timpuri, pe langa sprijinul pe care Arhiepiscopia il acorda credinciosilor din Arbore si Bistrita. In astfel de situatii, Biserica trebuie sa dea un exemplu eficient si semnificativ.“

.

17 Iulie 2006

Vizualizari: 1602

Voteaza:

Ajutoare pentru sinistratii din Protopopiatul Pascani afectati de ploile abundente 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE