Moastele Sfintei Parascheva au fost readuse in Catedrala mitropolitana

 

Astazi, moastele vor fi din nou mutate in Biserica "Sf. Mare Mucenic Gheorghe" - vechea Catedrala mitropolitana 

Luni seara, la ora 10:30, moastele Sfintei Parascheva si ale Sfantului Ioan Gura de Aur au fost readuse in Catedrala mitropolitana, printr-o procesiune in jurul bisericii amintite. Un sobor de preoti, condus de PS Calinic Botosaneanul, Episcop-Vicar al Arhiepiscopiei Iasilor, si format din slujitori de Catedrala mitropolitana, stareti si monahi, a purtat cele doua racle cu moaste, iesind pe poarta "Sfanta Parascheva", mergand pe Bd-ul Stefan cel Mare si Sfant si intrand pe poarta "Sf. Ap. Andrei".

Au fost patru opriri, timp in care au fost rostite cereri si rugaciuni, dupa care moastele au fost depuse la locul obisnuit din Catedrala mitropolitana. Aici, s-a oficiat o slujba religioasa, in cadrul careia s-au citit fragmente din acatistele celor doi sfinti. La final, arhimandritul Dosoftei Scheul, mare eclesiarh al Catedralei mitropolitane din Iasi, a multumit tuturor celor care s-au implicat in organizarea hramului din acest an, dar si pelerinilor care au suportat vremea friguroasa pentru a se inchina moastelor. Astazi, moastele Sfintei Parascheva vor fi readuse in Biserica "Sf. Mare Mucenic Gheorghe" - vechea Catedrala mitropolitana, pentru ca la Catedrala mitropolitana vor continua lucrarile de finisare. Credinciosii au, astfel, posibilitatea sa se inchine in continuare la moastele sfintei.

Delegatia greceasca a plecat din Iasi

Delegatia greceasca a parasit ieri Iasul, la ora 1030 ducand moastele Sfantului Ioan Gura de Aur la Manastirea Varlaam, din complexul monahal Meteora, Grecia. Inainte de acest moment, a avut loc o procesiune de la Catedrala mitropolitana la resedinta mitropolitana, unde PF Parinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Romane si Loctiitor de Mitropolit al Moldovei si Bucovinei, a multumit IPS Serafim, Mitropolit de Stagon si Meteora, pentru aducerea la Iasi a moastelor ierarhului si a oferit membrilor delegatiei distinctia "Crucea Moldava". De asemenea, PF Parinte Patriarh Daniel a transmis un mesaj PF Hristodoulos, Arhiepiscopul Atenei si al Intregii Grecii. "Pentru ca ati fost insotit aici de cativa preoti, dorim sa oferim cate o Cruce Moldava, iar parintelui staret al Manastirii Varlaam dorim sa-i oferim, de asemenea, o Cruce Moldava, ca semn de pretuire si de multumire pentru faptul ca a binevoit sa ne trimita moastele Sfantului Ioan Gura de Aur la sarbatoarea Sfintei Parascheva", au fost cuvintele PF Parinte Patrarh Daniel. In cuvantul sau, IPS Mitropolit Serafim de Stagon si Meteora a multumit PF Parinte Patriarh Daniel pentru invitatia facuta de a aduce, in acest an, la Iasi, moastele Sfantului Ierarh Ioan Gura de Aur.
Inainte de plecarea la aeroport, delegatia greceasca a vizitat Facultatea de Teologie Ortodoxa "Dumitru Staniloae" din Iasi, unde a asistat la slujba oficiata in capela facultatii.

.

17 Octombrie 2007

Vizualizari: 866

Voteaza:

Moastele Sfintei Parascheva au fost readuse in Catedrala mitropolitana 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE