Oaspeti la Istanbul de sarbatoarea Sf. Andrei


Cardinalul Walter Kasper, presedintele Consiliului Pontifical pentru Unitatea Crestinilor, va conduce o delegatie a Vaticanului la Istanbul pentru a participa maine, alaturi de Sanctitatea Sa Bartolomeu I, Patriarhul ecumenic, la sarbatoarea Sf. Ap. Andrei, patronul Patriarhiei. In fiecare an, Vaticanul trimite o delegatie la Istanbul, pentru aceasta sarbatoare, asa dupa cum Patriarhia ecumenica trimite o delegatie la Roma pentru sarbatoarea Sfintilor Petru si Pavel.


Amintim faptul ca, in acest an, Sanctitatea Sa Bartolomeu I a facut o invitatie oficiala papei Benedict al XVI-lea de a vizita la sfarsitul lunii noiembrie sediul Patriarhiei Ecumenice, insa autoritatile turce nu si-au dat acordul ca aceasta vizita sa aiba loc.

Invitatia a fost reinnoita pentru anul 2006 si se spera ca va avea loc inainte chiar de 30 noiembrie. Momentul intalnirii Patriarhului ecumenic cu papa este unul foarte important, atat pentru crestinismul oriental cat si pentru cel occidental, mai ales in contextul in care protocolul ecumenic cere ca papa sa se intalneasca cu Patriarhul ecumenic inainte de a accepta invitatii de la alti lideri ortodocsi. Mentionam ca delegatia romano-catolica, condusa de cardinalul Walter Kasper, are ca scop pregatirea intrevederii celor doi inalti prelati, precum si pregatirea reluarii activitatii Comisiei teologice mixte ortodoxa - romano-catolica ale carei lucrari au fost suspendate in anul 2000, in urma intalnirii de la Baltimore.

.

29 Noiembrie 2005

Vizualizari: 1539

Voteaza:

Oaspeti la Istanbul de sarbatoarea Sf. Andrei 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE