Parohiile sprijina activitatile misionare ale Arhiepiscopiei Bucurestilor


Parohiile sprijina activitatile misionare ale Arhiepiscopiei Bucurestilor


Urmare a Hotararii Permanentei Consiliului Eparhial al Arhiepiscopiei Bucurestilor, din data de 18 martie 2008, luata in scopul inlaturarii oricarei stari de confuzie si abuz, Preafericitul Parinte Daniel a aprobat urmatoarele precizari:


1. Intrucat beneficiarii programelor de radio si de televiziune Trinitas, ai "Ziarului Lumina" si ai Fondului "Filantropia" sunt preotii si credinciosii din parohiile noastre. Fiecare parohie din cuprinsul Arhiepiscopiei Bucurestilor va contribui, din fondurile ei, dupa marime, cu sume de bani destinate exclusiv sustinerii activitatii acestor mijloace moderne de lucrare pastoral-misionara si social-culturala.


Aceste contributii financiare ale parohiilor se vor face in baza Hotararii nr. 5147/11.12.2007 a Permanentei Consiliului National Bisericesc si a ordinului circular nr. 1416/12.02.2008 al Centrului Eparhial, prin care se stabileste o suma fixa pentru fiecare protoierie, iar aceasta provine din contributia fiecarei parohii. Protoieria nu poate mari suma deja fixata.


Stabilirea sumei ce revine fiecarei parohii se va face de comun acord cu parohiile din cuprinsul protoieriei, potrivit surselor bugetare ale fiecarei parohii, iar plata se va face din contul parohiei direct in contul Radio Trinitas, cu depunerea la protoierie a dovezii de plata.


2. Infiintarea de noi posturi clericale in cuprinsul Arhiepiscopiei Bucurestilor nu se face de catre protoierii, ci de catre Permanenta Consiliului Eparhial, cu motivatii pastorale misionare bine definite, in urma unui studiu documentat, care se prezinta spre aprobare PF Patriarh Daniel.


3. Protopopii din Arhiepiscopia Bucurestilor, care, in urma evaluarii activitatii acestora de catre conducerea Centrului Eparhial, se dovedesc deficitari in privinta corectitudinii si a constiintei pastoral-misionare, vor fi inlocuiti. (Biroul de presa al Arhiepiscopiei Bucurestilor)

 

.

20 Martie 2008

Vizualizari: 580

Voteaza:

Parohiile sprijina activitatile misionare ale Arhiepiscopiei Bucurestilor 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE