Pelerini la racla Sfintei Mucenite Filofteia

 

Zilele acestea Episcopia Argesului se afla in sarbatoare prilejuita de hramul Paraclisului "Sfanta Mucenita Filofteia". Cu ocazia acestui eveniment, in Episcopia Argesului au loc o serie de manifestari religioase.


Marti seara, incepand cu ora 16.00, moastele Sfintei Mucenite Filofteia au fost purtate in procesiune de la paraclisul episcopal din Curtea de Arges intr-un loc special amenajat in apropierea Catedralei episcopale. In aceeasi seara a fost oficiata si slujba Privegherii.

"Marti seara, la Curtea de Arges, a avut loc una dintre marile procesiuni care se savarsesc cu ocazia sarbatoririi Sfintei Mucenite Filofteia. Cu acest prilej, moastele Sfintei Filofteia au fost scoase in procesiune, cu binecuvantarea Prea Sfintitului Calinic, Episcopul Argesului si Muscelului, din Paraclisul episcopal, in prezenta unui impresionant sobor de preoti si diaconi. S-a savarsit si slujba Privegherii la sarbatoarea Sfintei Mucenite Filofteia. Multi pelerini au sosit la Curtea de Arges pentru a se inchina moastelor Sfintei Filofteia", a declarat parintele Nicolae Arsene, eclesiarh al Catedralei episcopale de la Curtea de Arges si director al Seminarului Teologic Liceal Ortodox.


Ieri, la Catedrala episcopala din Curtea de Arges s-a oficiat slujba Aghiezmei Mari si slujba Sfantului Maslu de obste, dupa care a fost savarsita Sfanta Liturghie de catre un sobor de preoti si diaconi, in frunte cu Prea Sfintitul Calinic, Episcopul Argesului si Muscelului.

 

 

 

.

07 Decembrie 2006

Vizualizari: 2329

Voteaza:

Pelerini la racla Sfintei Mucenite Filofteia 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE