Seminarul Teologic Sf. Vasile cel Mare, scoala europeana


Ieri a fost ultima zi in care cei 17 invitati din strainatate - opt elevi si noua profesori - s-au aflat la Seminarul „Sf. Vasile cel Mare“ din Iasi. Tinerii, impreuna cu profesorii lor au sosit in capitala Moldovei inca de sambata, 5 noiembrie, pentru a participa la ultima intalnire din acest an din cadrul proiectului scolar european „Comenius“, in care Seminarul din Iasi este implicat de anul trecut.

In cele cinci zile in care s-au aflat la lucru, elevii din Norvegia, Danemarca si Irlanda de Nord au vizitat orasul Iasi, au mers la Opera, au audiat cantari psaltice interpretate de membrii corului Basileus al Seminarului, au vizitat o expozitie de icoane realizate de elevi de la clasa de patrimoniu si au facut un pelerinaj de doua zile la manastirile din judetul Neamt, dar si la Cetatea Neamtului. Au fost cazati la Manastirea Secu, iar cei 22 de elevi ieseni implicati direct in proiect au fost ghizii celor din strainatate.

Ieri, tinerii s-au format in echipe de cate patru si au realizat un jurnal de pelerin in versiune electronica (in Power Point), mentionand impresiile pe care si le-au facut vizitand manastirile nemtene. „Romania este o tara bogata in cultura si traditie, iar asta mi-a placut enorm. Existenta atator manastiri imi ofera convingerea ca poporul roman este un popor foarte religios si asta imi place. Dintre toate obiectivele turistice pe care le-am vizitat in Iasi, cel mai mult mi-a placut Teatrul National“, a marturisit Dean McConnell din Irlanda de Nord.

Ultima intalnire de proiect din acest an s-a desfasurat pe doua sectiuni: una a elevilor si una a profesorilor. Profesorii au hotarat ce va contine acel joc electronic, scopul final al proiectului. Doina Partenie, coordonatoarea de proiect in cadrul Seminarului Teologic „Sf. Vasile cel Mare“, ne-a oferit amanunte: „Ei au venit deja cu un model potrivit caruia vom face niste carti de joc cu intrebari din domeniile: geografie, istorie, cultura, muzica, sport, mediu si gastronomie. Elevii vor avea trei alternative de raspuns. Acest joc se va face si in format electronic si fiecare va pleca cu el acasa“.

Vizita elevilor straini la Iasi s-a incheiat aseara cu o petrecere de ramas bun.
Seminarul Teologic Liceal Ortodox din Iasi este singurul seminar din tara implicat intr-un proiect scolar european. (N.B.)

 

.

11 Noiembrie 2005

Vizualizari: 2529

Voteaza:

Seminarul Teologic Sf. Vasile cel Mare, scoala europeana 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE