Sfantul Sinod a dezbatut ieri problemele pastorale monahale si sociale

 

La resedinta Patriarhala din Bucuresti a inceput ieri, 14 noiembrie a.c., sesiunea de toamna a lucrarilor Sfantului Sinod al Bisericii Ortodoxe Romane. Lucrarile au fost prezidate de PF Patriarh Teoctist. Pe ordinea de zi s-au aflat probleme care vizeaza activitatea pastoral misionara si sociala a bisericii, invatamantul teologic si viata monahala.

De asemenea, s-a dezbatut implicarea BOR intr-o serie de proiecte sociale care vin in sprijinul romanilor defavorizati din tara si din strainatate. De dimineata, dezbaterile s-au desfasurat in cadrul celor patru comisii sinodale - comisia sinodala pastorala, monahala si sociala, comisia teologica si liturgica, comisia canonica, juridica si pentru disciplina si comisia pentru comunitati externe, relatii interortodoxe si ecumenice. La inchiderea editiei, Sfantul Sinod era reunit in plen, analizand cateva dintre problemele discutate in cadrul Comisiei sinodale pastorale, monahale si sociale. "As mentiona cateva dintre aceste probleme: hotarari ale sinoadelor mitropolitane ale Mitropoliei Ardealului si Mitropoliei Clujului, Albei, Crisanei si Maramuresului in legatura cu proiectul de lege privind partajarea patrimoniului comun al cultelor ortodox si greco-catolic din Romania, definitivat cu prilejul sedintei comune de lucru a celor doua sinoade mitropolitane care a avut loc la Manastirea "Adormirea Maicii Domnului" din Izvorul Muresului, in cursul lunii septembrie, anul acesta. De asemenea, se dezbat cateva probleme care vizeaza implicarea Bisericii in problemele societatii romanesti si anume analizarea in vederea aprobarii a unui protocol de colaborare cu Agentia Nationala Antidrog, in legatura cu implicarea bisericii in prevenirea si combaterea consumului de droguri, precum si analiza in vederea aprobarii a unui protocol de colaborare cu Autoritatea pentru protectia drepturilor copilului", a declarat purtatorul de cuvant al Patriarhiei Romane, parintele consilier Constantin Stoica. De asemenea, in cadrul dezbaterilor Sfantului Sinod, reunit in plen aseara, s-a aflat si un referat al Sectorului "Biserica si Societatea" al Patriarhiei Romane, in legatura cu deschiderea sub patronajul Patriarhiei Romane in urma cu cateva zile in Bucuresti a unui centru pilot de preventie si diagnostic al cancerului, centru deschis de catre Patriarhia Romana si Asociatia Romana pentru prevenirea cancerului.


Lucrarile Sfantului Sinod vor continua si astazi cu analizarea problemelor dezbatute ieri in cadrul celorlalte trei comisii.

 

.

15 Noiembrie 2006

Vizualizari: 1759

Voteaza:

Sfantul Sinod a dezbatut ieri problemele pastorale monahale si sociale 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE