Duminica Floriilor, la Domul Catolic


In 9 aprilie se sarbatoreste Duminica Floriilor si va incepe Saptamana Mare, a Patimilor si mortii lui Iisus Christos. In aceste zile, in Catedrala Romano-Catolica din Timisoara (Piata Unirii), serviciile religioase se vor celebra dupa un program special, conform timpului liturgic si corespunzator acestor zile cu caracter deosebit.

Astfel, in Duminica Floriilor, in Catedrala Romano-Catolica se va celebra doar o singura liturghie, de la ora 10. Liturghia va incepe cu sfintirea ramurilor si cu procesiune, in curtea Palatului Episcopal (str. Augustin Pacha nr.

4). De aici procesiunea va porni catre catedrala (Domul Catolic din Piata Unirii). Credinciosii sunt asteptati in curtea Palatului Episcopal. Dupa procesiune incepe liturghia propriu-zisa, in cadrul careia va fi citita (cantata) solemn : "Patimile Domnului nostru Isus Cristos" dupa Evanghelistul Marcu. Partea muzicala a sfintei liturghii va fi interpretata de corul "Exultate". In program figureaza MISSA in D, de Heinrich Lemacher. Solisti vor fi Ramona Alina Stefan si Zsolt Barabasi. Celebrarea evenimentului va fi facuta de Excelenta Sa Martin Roos, episcop de Timisoara. De asemenea, dupa-amiaza, de la ora 16.30, in Biserica Ordinului Piarist se vor desfasura programe spirituale - meditatie si reculegere - pentru tineret. Actiunea va fi organizata de Centrul Diecezan de Tineret din Timisoara, cu ocazia Zilei Mondiale a Tineretului, celebrata la initiativa Sfantului Parinte Papa Ioan Paul al II-lea, in Duminica Floriilor. In zilele de luni, marti si miercuri, in Saptamana Mare, liturghiile se vor celebra dupa programul obisnuit, urmand ca, de joi, sa se oficieze liturghiile specifice acestei perioade.

Gh. MIRON

.

07 Aprilie 2006

Vizualizari: 2205

Voteaza:

Duminica Floriilor, la Domul Catolic 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE