Un preot roman din raionul Cahul, somat a doua oara sa parasasca Republica Moldova

 

Un preot roman din raionul Cahul, somat a doua oara sa parasasca Republica Moldova


Ion Tivlea, un preot roman care slujeste in satul Cuza-Voda ( raionul Cahul), a primit o citatie prin care este somat sa paraseasca Republica Moldova in termen de 20 de zile, din cauza unor nereguli privind viza, potrivit BASA-press. Este cea de-a doua citatie pe care o primeste preotul in acest sens, el fiind informat si la sfarstiul lui decembrie ca trebuie sa paraseasca teritoriul Republicii Moldova. "Desi initial mi-a fost acordat un termen de zece zile pentru a parasi teritoriul Republicii Moldova, pentru ca am copii ce invata la scoala din localitate, termenul a fost prelungit cu inca zece zile", a spus preotul.

 

Acesta a precizat ca in prima citatie era somat sa plateasca o amenda de 600 de lei si sa paraseasca teritoriul Republicii Moldova din cauza unor nereguli privind permisul de sedere. Dupa ce a achitat amenda, preotul a facut demersuri la Biroul Migratie din cadrul Ministerului Afacerilor Interne, solicitand sa-i fie eliberate de urgenta actele de sedere in aceasta tara.

 

Potrivit lui Dumitru Ciochina, comisarul orasului Cahul, decizia a fost luata conform prevederilor legii. "Preotul a incalcat termenul de sedere pe teritoriul Republicii Moldova si nu dispune de permis de munca nici dupa mai mult de o luna de cand a fost anuntat pentru prima data ca va trebui sa paraseasca tara", a spus comisarul Ciochina. Mai multi preoti romani au primit, anul trecut, somatii de parasire a teritoriului Republicii Moldova datorita faptului ca le-a expirat permisul de sedere in aceasta tara. Autoritatile moldovene au invocat si faptul ca preotii nu aveau autorizatie de munca din partea Agentiei Fortelor de Munca din Republica Moldova.

 

.

22 Februarie 2008

Vizualizari: 983

Voteaza:

Un preot roman din raionul Cahul, somat a doua oara sa parasasca Republica Moldova 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE