Un preot roman din raionul Cahul, somat a doua oara sa parasasca Republica Moldova

 

Un preot roman din raionul Cahul, somat a doua oara sa parasasca Republica Moldova


Ion Tivlea, un preot roman care slujeste in satul Cuza-Voda ( raionul Cahul), a primit o citatie prin care este somat sa paraseasca Republica Moldova in termen de 20 de zile, din cauza unor nereguli privind viza, potrivit BASA-press. Este cea de-a doua citatie pe care o primeste preotul in acest sens, el fiind informat si la sfarstiul lui decembrie ca trebuie sa paraseasca teritoriul Republicii Moldova. "Desi initial mi-a fost acordat un termen de zece zile pentru a parasi teritoriul Republicii Moldova, pentru ca am copii ce invata la scoala din localitate, termenul a fost prelungit cu inca zece zile", a spus preotul.

 

Acesta a precizat ca in prima citatie era somat sa plateasca o amenda de 600 de lei si sa paraseasca teritoriul Republicii Moldova din cauza unor nereguli privind permisul de sedere. Dupa ce a achitat amenda, preotul a facut demersuri la Biroul Migratie din cadrul Ministerului Afacerilor Interne, solicitand sa-i fie eliberate de urgenta actele de sedere in aceasta tara.

 

Potrivit lui Dumitru Ciochina, comisarul orasului Cahul, decizia a fost luata conform prevederilor legii. "Preotul a incalcat termenul de sedere pe teritoriul Republicii Moldova si nu dispune de permis de munca nici dupa mai mult de o luna de cand a fost anuntat pentru prima data ca va trebui sa paraseasca tara", a spus comisarul Ciochina. Mai multi preoti romani au primit, anul trecut, somatii de parasire a teritoriului Republicii Moldova datorita faptului ca le-a expirat permisul de sedere in aceasta tara. Autoritatile moldovene au invocat si faptul ca preotii nu aveau autorizatie de munca din partea Agentiei Fortelor de Munca din Republica Moldova.

 

22 Februarie 2008

Vizualizari: 617

Voteaza:

Un preot roman din raionul Cahul, somat a doua oara sa parasasca Republica Moldova 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.RETELE SOCIALE