Sfantul Mucenic Ignatie, purtatorul de Dumnezeu-Teoforul

Sfantul Mucenic Ignatie, purtatorul de Dumnezeu-Teoforul Mareste imaginea.

Sfantul Mucenic Ignatie Teoforul este cinstit pe 20 decembrie.

Sfantul Sfintitul Mucenic Ignatie, urmas al apostolilor, al doilea patriarh al Bisericii Antiohiei dupa Evod, a fost impreuna cu Policarp, episcopul Bisericii Smirnei, ucenic al Sfantului Evanghelist Ioan. Cand imparatul Traian a trecut prin Antiohia i­mpotriva partilor, Sfantul Ignatie a fost adus inaintea lui. Im­paratul l-a cercetat indelung si a vazut ca nu poate fi intors de la credinta in Hristos. De aceea a fost chinuit indelung si in felurite chipuri; dar aratandu-se mai tare decat chinurile, a fost trimis legat la Roma, pazit de zece ostasi, ca sa fie dat spre hrana fiarelor salbatice.

In drum spre Roma, a intarit Bisericile din cetatile prin care trecea. In Roma a fost aruncat pe stadion si a fost sfasiat de leii sloboziti asupra lui, de i-au ramas numai oasele cele mari. Pe acestea le-au adunat crestinii si le-au dus in Antiohia.

Se spune ca Sfantul Ignatie a fost copilul pe care l-a apucat de mana Stapanul Hristos si l-a luat in brate si a zis: "De nu se va smeri cineva pe sine ca pruncul acesta, nu va intra in Imparatia cerurilor" si: "Cel ce va primi pe un prunc ca acesta in numele Meu, pe Mine Ma primeste". De aceea a fost numit purtator de Dumnezeu. Pe Sfantul Ignatie l-a cinstit cu un cuvant de lauda si cel dintre sfinti parintele nostru Ioan Gura de Aur.

.
Pe aceeaşi temă

19 Decembrie 2017

Vizualizari: 13507

Voteaza:

Sfantul Mucenic Ignatie, purtatorul de Dumnezeu-Teoforul 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE