Simon si doi fii ai lui sunt omorati miseleste. Lui ii urmeaza Ioan, fiul lui, care s-a numit Hircan si care a facut multe razboaie si vitejii.

1. Si s-a suit Ioan de la Ghezer, si a spus lui Simon, tatal sau, cele ce a facut Cendebeu.
2. Si a chemat Simon pe cei doi fii mai mari ai sai, pe Iuda si pe Ioan, si le-a zis: "Eu si fratii mei si casa tatalui meu ne-am luptat cu vrajmasii lui Israel din tinerete pana in ziua de astazi, si prin mainile noastre de multe ori s-a izbavit Israel.
3.
Si acum am imbatranit, iar voi pentru aceasta slujba, din mila lui Dumnezeu, aveti ani destui; fiti in locul meu si in locul fratelui meu si faceti razboi pentru neamul nostru, si ajutorul cel din cer sa fie cu voi".
4. Si a ales din tara douazeci de mii de barbati razboinici si calareti, si a mers asupra lui Cendebeu, si au dormit la Moden.
5. Si iesind dimineata la camp, au fost intampinati de ostire multa, pedestri si calari; iar intre ei era un rau.
6. Si a tabarat el si poporul lui in fala lor. Si vazand ca poporul se teme sa treaca raul, a trecut intai el, si l-au vazut oamenii lui, si au trecut si ei dupa el.
7. Si a despartit oastea in doua si pe calareti i-a asezat in mijlocul pedestrasilor, caci calarimea vrajmasilor era foarte multa.
8. Si au trambitat cu trambitele sfintite, si Cendebeu a fost infrant impreuna cu tabara lui, si au cazut dintre ei raniti multi, si cati au mai ramas au fugit in cetate.
9. Atunci a fost ranit Iuda, fratele lui Ioan, iar Ioan i-a gonit pana la Cedron, pe care-l zidise.
10. Si au fugit pana la turnurile cele din tarina Azotului, si le-au ars cu foc, si au cazut dintre ei ca la vreo doua mii de barbati, si s-au inapoiat in pamantul Iudeii Cu pace.
11. Iar Ptolomeu al lui Abub era pus carmuitor in campul Ierihonului, si avea argint si aur mult.
12. El era ginere al arhiereului.
13. Si s-a inaltat inima lui si a vrut sa stapaneasca tara, si s-a sfatuit cu viclesug asupra lui Simon si a fiilor lui, ca sa-l omoare.
14. Iar Simon umbla prin cetatile din iara si purta grija de nevoile lor, si s-a coborat din Ierihon, el si Matatia si Iuda, fiii lui, in anul o suta saptezeci si sapte, in luna a unsprezecea, luna Sebat.
15. Si i-a primit cu viclesug feciorul lui Abub intr-un castel mic, ce se chema Doc, pe care-l zidise, si le-a facut ospat mare, si a ascuns acolo barbati.
16. Si cand s-au ametit de vin Simon si fiii lui, s-a sculat Ptolomeu si cei care erau cu el, si-au luat armele si au intrat asupra lui Simon la ospat, si l-au omorat impreuna cu cei doi feciori ai lui, si o seama din slugile lui.
17. Si a facut rautate mare si a rasplatit rele pentru bune.
18. Si scriind acestea, Ptolomeu a trimis la rege sa-i dea ostire intr-ajutor, si-i va supune in schimb tara si cetatile sale.
19. Si a trimis pe altii la Ghezer sa omoare pe Ioan, si celor mai mari peste mii le-a trimis scrisori sa vina la el, sa le dea argint, aur si daruri.
20. Iar pe altii i-a trimis sa cuprinda Ierusalimul si muntele templului Domnului.
21. Dar alergand cineva inainte, i-a spus lui Ioan la Ghezer ca au pierit tatal si fratii lui si ca a trimis sa-l omoare si pe el.
22. Si auzind, s-a spaimantat si, prinzand barbatii care venisera sa-l piarda, i-a omorat, ca a cunoscut ca voiau sa-l omoare.
23. Iar celelalte fapte ale vietii lui Ioan, razboaiele lui si vitejiile lui, pe care le-a facut barbateste, si zidurile Ierusalimului pe care le-a facut, si toate ispravile lui,
24.
Iata acestea s-au scris in cartea zilelor arhieriei lui, dupa ce s-a facut arhiereu in locul tatalui sau.
.

12 Februarie 2009

Vizualizari: 260

Voteaza:

Simon si doi fii ai lui sunt omorati miseleste. Lui ii urmeaza Ioan, fiul lui, care s-a numit Hircan si care a facut multe razboaie si vitejii. 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE