David in Ticlag.

l. Atunci si-a zis David in inima sa: "Voi cadea candva in mainile lui Saul si nu-mi ramane nimic mai bun decat sa fug in tara Filistenilor; astfel Saul va inceta de a ma mai cauta prin toate meleagurile lui Israel, iar eu voi scapa din mana lui".
2. S-a sculat deci David si a plecat el insusi si cei sase sute de barbati care erau cu el, la Achis, fiul lui Maoc, regele Gatului.
3.
Si a trait David la Achis in Gat, el si oamenii lui, fiecare cu familia sa, David si amandoua femeile sale, Ahinoam izreeliteanca si Abigail carmeliteanca, fosta femeie a lui Nabal carmelitul.
4. Si i s-a spus lui Saul ca David a fugit in Gat si nu s-a mai apucat sa-l caute.
5. David insa a zis catre Achis: "De am aflat trecere inaintea ta, atunci sa mi se dea loc in una din cetatile tarii si voi locui acolo; la ce sa locuiasca robul tau in cetatea regelui impreuna cu tine?"
6. Atunci i-a dat Achis Ticlagul si de aceea Ticlagul a ramas al regilor Iudei pana astazi.
7. Tot timpul cat a trait David in tara Filistenilor a fost un an si patru luni.
8. In vremea aceea a iesit David cu oamenii sai si au navalit asupra Ghesurenilor, Ghirzenilor si Amalecitilor, care locuiau demult aceasta tara pana la Sur si pana la tara Egiptului.
9. Si a pustiit David tara aceea si n-a lasat in viata nici barbat, nici femeie; iar oile si boii, asinii, camilele si lucrurile le-a luat si, intorcandu-se, a venit la Achis.
10. Iar Achis a zis catre David: "Asupra cui ai navalit acum?" Raspuns-a David: "Asupra laturii de miazazi de Ierahmeel si asupra laturii de miazazi a Cheneilor".
11. si nu a lasat David in viata nici barbat, nici femeie, nici n-a adus in Gat, zicand: "Acestia ar putea sa ne parasca si sa zica: Asa a fost David si astfel a fost purtarea lui in timpul sederii lui in tara Filistenilor".
12. Si s-a increzut Achis in David, zicand: "Acesta a ajuns sa fie urat poporului sau Israel si va fi pe veci sluga mea".
.

12 Februarie 2009

Vizualizari: 220

Voteaza:

David in Ticlag. 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

Asculta colinde de craciun

RETELE SOCIALE