Biruinta asupra lui Og, imparatul Vasanului.

1. "Ne-am intors apoi de acolo si am mers catre Vasan, insa ne-a iesit inainte cu razboi Og, regele Vasanului, la Edrei, cu tot poporul sau.
2. Dar Domnul mi-a zis: Nu te teme de el, caci il voi da in mainile tale pe el si tot poporul lui si tot pamantul lui, si vei face cu el ce-ai facut cu Sihon, regele Amoreilor, care a trait in Hesbon.
3.
Domnul Dumnezeul nostru a dat in mainile noastre si pe Og, regele Vasanului, cu tot poporul lui, si noi l-am batut, incat nimeni de la ei n-a ramas viu.
4. In vremea aceea am luat toate cetatile lui, ca n-a fost cetate pe care sa n-o luam de la ei. Am luat saizeci de cetati, toata latura Argob, tara lui Og al Vasanului.
5. Toate cetatile acestea erau intarite cu ziduri inalte, cu porti si cu incuietori, afara de cetatile neintarite care erau foarte multe.
6. Si le-am nimicit, cum facusem si cu Sihon, regele Hesbonului, pierzand fiecare cetate cu barbati, femei si copii.
7. Iar toate vitele si cele jefuite prin cetati ni le-am luat ca prada.
8. Am luat in vremea aceea din mainile celor doi regi amorei pamantul acesta care este dincoace de Iordan, de la raul Arnon pana la muntele Hermon.
9. (Sidonienii numesc Hermonul, Sirion, iar Amoreii il numesc Senir).
10. Am luat adica toate cetatile din ses, tot Galaadul si tot Vasanul, pana la Salca si Edrei, cetatile din tara lui Og al Vasanului.
11. Caci numai Og, regele Vasanului, mai ramasese din Refaimi. Iata patul lui, pat de fier, si astazi este in Rabat-Amon: lung de noua coti si lat de patru coti, coti barbatesti.
12. Pamantul acesta l-am luat atunci incepand de la Aroer, care este langa raul Arnon; jumatate din muntele Galaadului cu cetatile lui l-am dat semintiilor lui Ruben si Gad;
13. Iar ramasita cealalta din Galaad si tot Vasanul, tara lui Og, le-am dat la jumatate din semintia lui Manase; tot tinutul Argob, eu tot Vasanul se numeste tara Refaimilor.
14. Iair, fiul lui Manase, a luat tot tinutul Argob, pana la hotarele Ghesuritilor si Maacatitilor, si a numit Vasanul, dupa numele sau, salasurile lui Iair, cum se cheama si astazi.
15. Lui Machir i-am dat Galaadul;
16. Iar semintiilor lui Ruben si Gad le-am dat tara de la Galaad pana la raul Arnon, pamantul dintre rau si hotar, pana la raul Iaboc, pana la hotarul fiilor lui Amon.
17. Precum si Arabah si Iordanul, care este hotar de la Chineret pana la marea Arabah, Marea Sarata, la poalele Muntelui Fazga, spre rasarit.
18. V-am mai dat in vremea aceea porunca si am zis: Domnul Dumnezeul vostru v-a dat pamantul acesta in stapanire; toti cei buni de lupta, inarmandu-va, mergeti inaintea fiilor lui Israel, fratii vostri;
19. Numai femeile voastre, copiii vostri si vitele voastre, ca stiu ca aveti vite multe, sa ramana in cetatile voastre pe care vi le-am dat eu,
20. Pana cand Domnul Dumnezeu va da liniste fratilor vostri, ca si voua, si pana cand isi vor primi si ei in stapanire pamantul pe care Domnul Dumnezeul vostru li-l va da peste Iordan; atunci va veti intoarce fiecare la mosia sa pe care v-am dat-o eu.
21. Iar lui Iosua i-am poruncit si am zis: Ochii tai au vazut tot ceea ce a facut Domnul Dumnezeul vostru cu acesti doi regi; tot asa va face Domnul si cu toate tarile ce le vei strabate tu.
22. Nu te teme de ele, ca Domnul Dumnezeul vostru Insusi se va lupta pentru voi.
23. In vremea aceea m-am rugat Domnului si am zis:
24. Stapane Doamne, ai inceput sa ara)i robului Tau slava Ta, puterea Ta, mana Ta cea tare si bratul cel inalt, ca cine este Dumnezeu in cer sau pe pamant, Care sa faca astfel de lucruri cum sunt ale Tale si cu o asemenea putere ca a Ta.
25. Ingaduie-mi sa trec si sa vad pamantul cel bun care este peste Iordan si acel munte frumos, Libanul.
26. Dar Domnul s-a rnaniat pe mine pentru voi si nu m-a ascultat, ei mi-a zis Domnul: Ajunge! De acum sa nu-Mi mai graiesti de aceasta!
27. Suie-te in varful lui Fazga si priveste cu ochii tai spre apus si spre miazanoapte si spre miazazi si spre rasarit si vezi cu ochii tai, caci nu vei trece peste acest Iordan.
28. Da povata lui Iosua; intareste-l si-l imbarbateaza, caci el va merge inaintea acestui popor si el va imparti in bucati tot pamantul, pe care-l vezi acum.
29. Atunci ne-am oprit noi in vale, in fata Bet-Peorului".
.

12 Februarie 2009

Vizualizari: 336

Voteaza:

Biruinta asupra lui Og, imparatul Vasanului. 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

Asculta colinde de craciun

RETELE SOCIALE