Legi pentru razboi.

l. "Cand vei iesi la razboi impotriva dusmanului tau si vei vedea cai, carute si oameni mai multi decat ai tu, sa nu te temi de ei, caci cu tine este Domnul Dumnezeul tau, Care te-a scos din pamantul Egiptului.
2. Iar cand veti fi aproape de lupta, sa vina preotul si sa vorbeasca poporului si sa-i spuna:
3. Asculta, Israele, voi astazi intrati in lupta cu dusmanii vostri; sa nu slabeasca inima voastra, nu va temeti, nu va tulburati, nici nu va inspaimantati de ei.

4. Ca Domnul Dumnezeul vostru merge cu voi, ca sa se lupte pentru voi cu dusmanii vostri si sa va izbaveasca.
5. Capeteniile ostirii inca sa graiasca poporului si sa zica: Cel ce si-a zidit casa noua si n-a sfintit-o, acela sa iasa si sa se intoarca la casa sa, ca sa nu moara in batalie si sa nu i-o sfinteasca altul.
6. Cel ce si-a sadit vie si n-a mancat din ea, acela sa iasa si sa se intoarca la casa sa, ca sa nu moara in batalie si ca sa nu se foloseasca altul de ea.
7. Cel ce s-a logodit cu femeie si n-a luat-o, acela sa iasa si sa se intoarca la casa sa, ca sa nu moara in batalie si ca sa nu o ia altul.
8. Ba capeteniile ostirii sa mai spuna poporului si sa zica: Cine este fricos si putin la suflet, acela sa iasa si sa se intoarca acasa, ca sa nu faca fricoase si inimile fratilor lui, cum este inima lui.
9. Si dupa ce capeteniile ostirii vor ispravi de spus poporului toate acestea, atunci sa se puna capeteniile de razboi ca povatuitori ai poporului.
10. Cand te vei apropia de cetate ca s-o cuprinzi, fa-i indemnare de pace.
11. De se va invoi sa primeasca pacea cu tine si-ti va deschide portile, atunci tot poporul ce se va gasi in ea iti va plati bir si-ti va sluji.
12. Iar de nu se va invoi cu tine la pace si va duce razboi cu tine, atunci s-o inconjuri.
13. Si cand Domnul Dumnezeul tau o va da in mainile tale, sa lovesti cu ascutisul sabiei pe toti cei de parte barbateasca din ea.
14. Numai femeile si copiii, vitele si tot ce este in cetate, toata prada ei sa o iei pentru tine si sa te folosesti de prada vrajmasilor tai, pe care ti i-a dat Domnul Dumnezeul tau in mana.
15. Asa sa faci cu toate cetatile care sunt foarte departe de tine si care nu sunt din cetatile popoarelor acestora.
16. Iar in cetatile popoarelor acestora pe care Domnul Dumnezeul tau ti le da in stapanire, sa nu lasi in viata nici un suflet;
17. Ci sa-i dai blestemului: pe Hetei si pe Amorei, pe Canaanei si Ferezei, pe Hevei, pe Iebusei si pe Gherghesei, precum ti-a poruncit Domnul Dumnezeul tau,
18. Ca sa nu va invete aceia sa faceti aceleasi uraciuni pe care le-au facut ei pentru dumnezeii lor si ca sa nu gresiti inaintea Domnului Dumnezeului vostru.
19. De veti tine multa vreme inconjurata vreo cetate, ca s-o cuprinzi si s-o iei, sa nu strici pomii ei cu securea, ci sa te hranesti din ei si sa nu-i dobori la pamant. Copacul de pe camp este el oare om ca sa se ascunda de tine dupa intaritura?
20.
Iar copacii pe care-i stii ca nu-ti aduc nimic de hrana poti sa-i strici si sa-i tai, ca sa-ti faci intarituri impotriva cetatii care poarta cu tine razboi, pana o vei supune".
.

12 Februarie 2009

Vizualizari: 250

Voteaza:

Legi pentru razboi. 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE