Pedeapsa, indemnarea la pocainta.

1. Sunati din trambita in Sion, strigati din rasputeri in muntele cel sfant al Meu, ca sa se cutremure toti locuitorii tarii! Caci vine ziua Domnului; iata ea este aproape;
2. O zi de intuneric si de bezna, zi cu nori si cu negura deasa. Precum zorile se revarsa pe deasupra muntilor, tot asa da navala un popor numeros si puternic, cum n-a mai fost niciodata si cum nu va mai fi dupa el pana in anii vremurilor celor mai indepartate.
3.
Inaintea lui merge mistuind focul, iar dupa el arde vapaia. Pamantul este inaintea lui ca gradina raiului, iar dupa trecerea lui, pustiu infricosator, caci nimic nu scapa din fata lui.
4. Cum sunt caii, asa le este chipul lor; si ca sprinteni calareti, asa alearga.
5. Se aud ca un duruit de care de razboi, care se avanta in goana pe crestetul muntilor, ca paraitul flacarilor care mistuie o miriste, ca o ostire puternica asezata in linie de bataie.
6. Inaintea lui popoarele tremura de spaima, toate fetele ard ca vapaia.
7. Alearga ca niste viteji; ca razboinicii incercati se avanta peste ziduri; om dupa om isi urmeaza calea, fara ca vreunul sa se rataceasca.
8. Nimeni nu se imbranceste cu cel de alaturi, fiecare isi vede de drumul lui; printre sageti isi croiesc cale, fara ca nici unul sa rupa randul.
9. Dau navala in cetate, alearga pe deasupra zidurilor, patrund in case si intra pe ferestre ca furii.
10. Inaintea lor tremura pamantul, cerul se cutremura, soarele si luna se intuneca, iar stelele isi pierd stralucirea lor.
11. Dar Domnul Isi face auzit glasul in fruntea ostirilor Sale, caci intinsa foarte este tabara Lui si puternic este cel ce implineste poruncile Lui. Ziua Domnului este mare si infricosatoare foarte si cine va putea sta impotriva ei?
12. "Si acum, zice Domnul, intoarceti-va la Mine din toata inima voastra, cu postiri, cu plans si cu tanguire".
13. Sfasiati inimile si nu hainele voastre, si intoarceti-va catre Domnul Dumnezeul vostru, caci El este milostiv si indurat, incet la manie si mult Milostiv si-I pare rau de raul pe care l-a trimis asupra voastra.
14. O, de v-ati intoarce si v-ati pocai, ar ramane de pe urma voastra o binecuvantare, un prinos si o jertfa cu turnare pentru Domnul Dumnezeul vostru!
15. Sunati din trambita in Sion, gatiti postiri sfinte, praznuiti sarbatoarea cea pentru toti!
16. Adunati poporul, vestiti o adunare sfanta, strangeti laolalta pe batrani, aduceti copiii si pruncii care sug la san; sa iasa mirele din camara lui si mireasa din iatacul ei!
17. Intre tinda si altar sa planga preotii, slujitorii Domnului, si sa zica: "Milostiveste-Te, Doamne, catre poporul Tau si nu face de ocara mostenirea Ta ca sa-si bata joc de ea neamurile!" Pentru ce sa se spuna printre neamuri: "Unde este Dumnezeul lor?"
18. Dar Domnul este plin de zel pentru tara Sa si Se indura de poporul Sau.
19. Pentru aceasta a raspuns Domnul catre poporul Sau, graind: "Iata, Eu va voi trimite grau, must si untdelemn si va voi satura si nu va voi mai face de ocara printre neamuri!
20. Prapadul dusmanului de la miazanoapte il voi departa de la voi si-l voi izgoni inspre un tinut uscat si pustiu; capatul lui spre marea cea de la rasarit, iar sfarsitul la marea cea dinspre apus; si se va ridica din el duhoare si miros de starv va porni din el, caci a savarsit lucruri mari".
21. Nu te teme, tu tara, bucura-te si te veseleste, caci Domnul a facut lucruri mari!
22. Nu va temeti nici voi dobitoacele campului, caci au inverzit pasunile pustiului; caci pomii dau roadele lor; smochinul si vita de vie vor fi plini de roade.
23. Si voi locuitori ai Sionului, bucurati-va si va veseliti in Domnul Dumnezeul vostru, caci El v-a dat pe Invatatorul dreptatii; si v-a mai trimis si ploaie, ploaie timpurie si tarzie, ca odinioara.
24. Si ariile se vor umple de grau; iar teascurile vor da peste margini de must si de untdelemn.
25. Si va voi da ani de belsug in locul anilor in care au mancat lacustele mici, cele mari, cele zburatoare si stolurile de lacuste, marea Mea ostire pe care am trimis-o impotriva voastra.
26. Si veti manca din destul si va veti satura si veti preaslavi numele Domnului Dumnezeului vostru, Care a facut cu voi lucruri minunate.
Si poporul Meu nu se va rusina in veci de veci!
27. Atunci va veti da seama ca Eu sunt in mijlocul lui Israel si ca Eu sunt Domnul Dumnezeul vostru si nu este altul, iar poporul Meu nu va mai fi niciodata de ocara!
.

12 Februarie 2009

Vizualizari: 438

Voteaza:

Pedeapsa, indemnarea la pocainta. 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE