Fagaduinta intoarcerii Evreilor din robie si sfaramarea idolilor.

l. Cereti de la Domnul ploaie la vreme, ploaie timpurie si tarzie! Domnul scoate fulgerele si trimite ploaie; El da omului painea si dobitoacelor iarba.
2. Caci terafimii rostesc cuvinte desarte, vrajitorii au vedenii mincinoase. si spun visuri amagitoare si mangaieri desarte.
Pentru aceasta ei au plecat ca o turma si au fost supusi, caci n-aveau pastor.
3. Ci impotriva pastorilor arde mania Mea si pe tapi ii voi pedepsi. Caci Domnul Savaot va cerceta turma Sa, casa lui Iuda, si o va face calul Sau de cinste in vreme de razboi.
4. Din ea va iesi Piatra din capul unghiului, din ea tarusii de corturi, din ea arcul de razboi, din ea vor iesi toate capeteniile laolalta.
5. Ei vor fi ca vitejii care calca in picioare tina drumurilor in vreme de razboi si se vor razboi, caci Domnul va fi cu ei, iar calaretii vor fi de rusine.
6. Eu voi intari casa lui Iuda si voi izbavi casa lui Iosif si ii voi aduce inapoi, caci Imi este mila de ei, si vor fi ca si cand nu i-am aruncat, caci Eu sunt Domnul Dumnezeul lor si ii voi auzi.
7. Si Efraim va fi ca un viteaz. Inima lor se va bucura ca de vin si copiii lor vor vedea si se vor bucura si inima lor va tresalta de bucurie in Domnul.
8. Si voi suiera dupa ei si ii voi strange la un loc, caci i-am rascumparat, si ei se vor inmulti neincetat.
9. Si ii voi imprastia printre popoare, si din mari departari isi vor aduce aminte de Mine si vor trai acolo cu fiii lor si vor veni inapoi.
10. Ii voi scoate din tara Egiptului si din Asiria ii voi aduna si ii voi aduce in pamantul Galaadului si Libanului si nu va fi atata loc pentru ei.
11. Si ei vor trece prin marea Egiptului, si el va lovi valurile marii, si toate adancurile Nilului vor fi secate. Trufia Asiriei va fi doborata si sceptrul Egiptului va fi scos.
12. Si in Domnul va fi puterea lor si in numele Lui se vor lauda", zice Domnul.
.

12 Februarie 2009

Vizualizari: 830

Voteaza:

Fagaduinta intoarcerii Evreilor din robie si sfaramarea idolilor. 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE