Manastirea Nilov


Manastirea Nilov

Manastirea Nilov se afla pe o insula, in Lacul Seliger, din regiunea Novgorod, Rusia. Situat inspre limita nordica a regiunii, Lacul Seliger este o rezervatie naturala protejata, face parte din Bazinul Volga si are o suprafata de 212 kilometri patrati.

Manastirea Nilov

Lacul Seliger este o atractie turistica deosebita pentru aceasta zona. Datorita florii si faunei sale foarte diversificata, lacul este cunoscut uneori sub supra-numele de "Baikal-ul European". Lacul Baikal, din sudul Siberiei, este cel mai adanc lac din lume.

Manastirea Nilov

Manastirea Sfantul Nil Stolobenskii- sau Nilov, se afla pe Insula Stolobny, din Lacul Seliger. Insula se afla la o distanta de 200 de kilometri vest de Tver, la 10 kilometri inspre nord de orasul Ostashkov si este legata de uscat printr-un imens si impresionant pod.

Manastirea Nilov

Ostashkov este singurul oras de pe malurile lacului.

Manastirea Nilov

Manastirea Sfantul Nil - scurt istoric

Manastirea Sfantului Nil a fost intemeiata in anul 1594 de catre Sfantul Nil. Aceasta primeste anual un numar de aproximativ 40.000 de pelerini, fiind considerata unul dintre cele mai impresionante ansambluri monahale neo-clasice din Europa de Est.

Manastirea Nilov

Unele dintre bisericile manastirii dateaza inca din secolul al XVII-lea; un cuprinzator dig a fost construit pana in anul 1812 si imensa catedrala a fost construita intre anii 1821-1825.

Manastirea Nilov

In timpul celui de-Al Doilea Razboi Mondial, Manastirea Nilov a fost folosita pe post de baza de catre trupele NKDV.

Manastirea Nilov

Aici erau tinuti cei aproximativ 7.000 de polonezi, prizonieri de razboi, capturati de catre trupele sovietice in urma Pactului Molotov Ribbentrop.

Manastirea Nilov

Aproape toti prizonierii au fost executati pana in luna aprilie a anului 1940, in localitatea Kalinin, Tver-ul de astazi; mai apoi, acestia au fost inmormantati in gropi comune, in Mednoye. Aceasta trista amintire este cunoscuta ca "Masacrul de la Katyn”.

Manastirea Nilov

Pe aceeaşi temă

27 Iunie 2012

Vizualizari: 3446

Voteaza:

Manastirea Nilov 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE