Izvorul Tamaduirii

Izvorul Tamaduirii Mareste imaginea.

In vinerea din Saptamna Luminata, crestinii ortodocsi sarbatoresc Izvorul Tamaduirii. Aceasta sarbatoare ne aduce aminte de una dintre minunile Maicii Domnului, petrecuta cu un orb. Inainte de a fi imparat, Leon cel mare a gasit intr-o padure un orb, care i-a cerut apa. La indemnul Maicii Domnului, Leon i-a dat orbului sa bea apa dintr-un izvor, iar orbul s-a vindecat de orbirea sa.

Pentru a multumi Maicii Domnului, cand a ajuns imparat, Leon cel Mare a ridicat in apropierea izvorului o biserica unde s-au savarsit apoi multe minuni.  Aceasta Biserica, situata in vechiul cartier Vlaherne, se mai vede si astazi in Istanbul.

Sarbatoarea Izvorul Tamaduirii s-a generalizat in Biserica Ortodoxa in timpul secolelor V - VI.

In toate bisericile si manastirile ortodoxe, dupa oficierea Sfintei Liturghii, se savarseste slujba de sfintire a apei, dupa o randuiala adecvata Saptamanii Luminate.

Mentionam ca exista mai multe modalitati de a reda in icoana praznicul "Izvorul Tamaduirii". Insa, cea mai intalnita icoana este aceea care o prezinta pe Maica Domnului cu mainile ridicate in rugaciune sau Oranta, avand in fata un potir in care sta Mantuitorul Hristos copil - Emanuel - binecuvantand cu mana dreapta.

Hristos este Izvorul datator de viata. Maica Domnului, fiind mama Sa si unita intr-un mod deosebit cu El, primeste binecuvantarile Lui, inclusiv darul vindecarii de boli si devine si ea izvor al tamaduirii.

Citeste mai multe informatii despre sarbatoarea "Izvorul Tamaduirii".

Tot in aceastazi facem pomenirea Icoanei Maicii Domnului de la Manastirea Ghighiu - Siriaca

Sursa: CrestinOrtodox.ro

Calendar Ortodox

Pe aceeaşi temă

07 Mai 2021

Vizualizari: 95067

Voteaza:

5.00 / 5 din 3 voturi.

Comentarii (3)

  • Eugene TEODORESCUPostat la 2015-04-17 17:29

    Te rog, Doamne am nevoie de Tine! Ajuta-ma sa pot avea grija de cei care-mi sint dragi. Amin

  • Desanca TismanarPostat la 2012-04-20 13:09

    Dumnezeu sa ne vindece pe toti de orbire.Amin.

  • Pop LacramioaraPostat la 2012-04-20 07:34

    Dă-ne Doamne şi nouă o inimă izvorâtoare de apă tămăduitoare şi pune Doamne pe buzele noastre cuvântul clăditor şi tămăduitor pentru cei din preajma şi din sufletele noastre, Amin!

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE

Afiseaza Calendarul Ortodox