Sf. Ap. Andronic si Iunia; Cuv. Nectarie si Teofan

Sfintul Apostol Andronic, unul din cei saptezeci, si Sfinta Iunia

 Sfintul Apostol Andronic impreuna cu Sfinta Iunia, ajutatoarea sa, a fost vestit in ceata sfintilor saptezeci de apostoli, fiindca a crezut in Hristos, mai inainte de Sfintul Apostol Pavel. Acestia au fost rude ale Sfintului Apostol Pavel, precum marturiseste singur de aceasta in epistola cea catre Romani, unde zice: Inchinati-va lui Andronic si Iuniei, rudeniile mele si impreuna robiti cu mine, care sint vestiti intre apostoli si care au crezut in Hristos mai inainte de mine.

 

Sfintul Andronic a fost episcop in Panania. El insa a fost propovaduitor si invatator nu numai al unei cetati si tari, ci si a toata lumea; pentru ca, alergind pretutindeni fara preget, a smuls din temelie inselaciunea diavoleasca, propovaduind pe Hristos. Si, avind impreuna ajutatoare pe minunata Iunia si, murind cu ea pentru lume, dar vietuind numai pentru Hristos, pe multi i-a atras la dumnezeiasca cunostinta.

Ei au stricat capistile idolesti, au zidit biserici dumnezeiesti, au izgonit duhurile cele necurate din oameni si au tamaduit patimile celor neputinciosi. Ei au platit datoria cea de obste a firii, ca niste oameni buni platnici si, ducindu-se din aceste de aici, au luat de la Domnul cununa apostoliei si a muceniciei, ca unii ce au patimit mult de la cei necredinciosi, ale caror sfinte moaste, impreuna cu moastele multor sfinti mucenici, s-au aflat in locasurile cele din Evghenia si s-au adeverit prin descoperire, precum se scrie despre aceasta in 22 zile ale lunii februarie.

 

.

12 Februarie 2009

Vizualizari: 483

Voteaza:

Sf. Ap. Andronic si Iunia; Cuv. Nectarie si Teofan 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE