Sfantul Proroc Iona; Sfantul Apostol Codrat

Sfantul Proroc Iona; Sfantul Apostol Codrat Mareste imaginea.

Sfântul proroc Iona este cinstit pe 21 septembrie. Sfantul Iona era fiul lui Amatie. Mama acestui proroc Iona, fiind văduvă, petrecea în Sarepta Sidonului. Această văduvă a hrănit pe Ilie proorocul în vreme de foamete; mai ales ea a fost hrănită de dânsul, că vadra de făină n-a scăzut şi urciorul cu untdelemn nu s-a împuţinat în casa ei prin venirea proorocului. Atunci Iona, fiind prunc mic, s-a îmbolnăvit şi a murit.

Citeste mai multe informatii despre Sfantul Iona

Sfantul Apostol Codrat a facut parte din cei Saptezeci de Apostoli ai Mantuitorului. A vietuit in secolul al II lea si a vestit Evanghelia in Atena si Magnesia. Prin predica sa, a stins focul jertfelor paganesti si a zdrobit idolii. Dar, dupa cum intunericul uraste lumina, tot astfel si paganii l-au urat pe Sfantul Codrat. L-au batut cu pietre, l-au aruncat in temnita si l-au infometat pana ce si-a dat sufletul in mainile Domnului. A trecut la cele vesnice in timpul imparatului Adrian (117-138).

Sfantul Codrat a scris o Apologie a crestinismului si i-a dat-o imparatului Adrian. Aceasta carte l-a atins atat de mult pe Adrian, incat a dat ordin incetarii oricaror persecutii impotriva crestinilor, afara de situatia vinovatiei lor din cauza unei crime civile.

Tot astazi, facem pomenirea:
- Sfantului Cuvios Iona Savaitul;
- Sfantului Mucenic Eusebie;
- Sfintilor Mucenici si frati Eusebie, Nestavu si Zinon;
- Sfintilor Meletie si Isachie, episcopii Ciprului;
- Sfantului Mucenic Prisc si a sfintilor sase mucenici, paznicii imparatului Maximian.

Maine, facem pomenirea Sfantului Ierarh Mucenic Teodosie de la Manastirea Brazi.

Sursa: CrestinOrtodox.ro

Calendar Ortodox

20 Septembrie 2016

Vizualizari: 26049

Voteaza:

Sfantul Proroc Iona; Sfantul Apostol Codrat 4.50 / 5 din 2 voturi. 2 review utilizatori.

Cuvinte cheie:

Sfantul Apostol Codrat

Comentarii (2)

  • simona turkPostat la 2015-09-21 19:39

    Sfinte Apostol Codrat,te rog auzi si rugaciunea mea si mujloceste catre Bunul Dumnezeu ca sa ierte pacatele mele,sa aflu si eu pacatoasa timp de pocainta,sa ma pot invrednicii si eu Imparatiei Sale! Amin!

  • TRAIAN IOACHIM NICULAPostat la 2012-09-21 08:14

    SFINTE APOSTOLE CODRAT !!! ROAGATE SI PENTRU FAMILIA SI RUDENIILE MELE !!! MARIT SI LAUDAT SA FIE NUMELE TAU IN VECI AMIN !!!

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE

Afiseaza Calendarul Ortodox