Sfintii Cuviosi Auxentiu, Maron si Avraam

Sfintii Cuviosi Auxentiu, Maron si Avraam Mareste imaginea.

Sfantul Cuvios Auxentiu (Auxentie)

Cuviosul Auxentiu a fost nobil la curtea imparatului bizantin Teodosie cel Mic. Acesta imbraca haina monahala si paraseste Constantinopolul stabilindu-se pe un munte, langa Calcedon, care mai tarziu avea sa se numeasca Muntele lui Auxentiu. Dorinta sa, era de a  ramane ascuns de ochii oamenilor, pentru a se linisti prin rugaciune si nevointa, insa, niste pastori, l-au descoperit, marturisind si locuitorilor din satele invecinate, despre viata sfanta a cuviosului. Astfel, oamenii au inceput sa-l caute, aducand bolnavi cuviosului pentru a-i vindeca.

Dumnezeu a tamaduit prin rugaciunile Sfantului Auxentiu multi orbi, leprosi, ologi si demonizati. Ca nu cumva oamenii sa-i atribuie minunile pe care le lucra Dumnezeu prin el,  sfantul proceda in modul urmator: fie le cerea tuturor celor prezenti sa se roage lui Dumnezeu impreuna cu el pentru bolnav; fie mai intai intarea credinta in cei prezenti, aratandu-le ca Dumenezeu le va face lor dupa credinta lor; fie, se ruga deasupra bolnavului rostind cuvintele "Te vindeca pe tine Domnul si Dumnezeul nostru lisus Hristos".

Sfantul Auxentiu a fost unul din Parintii celui de-al Patrulea Sinod Ecumenic din Calcedon, din anul 451. S-a mutat la Domnul in anul 470. 

Troparul Cuviosului Auxentiu

Locuitor pustiului si inger in trup si de minuni facator te-ai aratat, purtatorule de Dumnezeu, parintele nostru Auxentiu; si cu postul, cu privegherea, cu rugaciunea, ceresti daruri luand, vindeci pe cei bolnavi si sufletele celor ce alearga la tine cu credinta. Slava Celui ce ti-a dat tie putere; slava Celui ce te-a incununat pe tine; slava Celui ce lucreaza prin tine tuturor tamaduiri.

Rugaciuni catre Sfantul Cuvios Auxentiu

Tot in aceasta zi facem pomenirea:

- Cuviosului Maron;

- Cuviosului Avraam;

- Sfantului Filimon;

- Cuviosului Gheorghe;

Maine, 15 februarie, facem pomenirea Sfantului Apostol Onisim; Sfantului Mucenic Maior; Cuviosului Eusebiu.

Sursa: CrestinOrtodox.ro

Calendar Ortodox

14 Februarie 2019

Vizualizari: 37210

Voteaza:

Sfintii Cuviosi Auxentiu, Maron si Avraam 5.00 / 5 din 4 voturi. 1 review utilizatori.

Comentarii (1)

  • Camelia ClaudelinaPostat la 2011-02-14 11:03

    Un sfant mare,model de smerenie.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE

Afiseaza Calendarul Ortodox