JURISDICTIA ASUPRA BISERICILOR REVENITE DE LA DONATISTI. RANDUIREA CARMUIRII BISERICILOR INTOARSE DE LA DONATISTI - 117 Cartag.

Asijderea s-a hotarat, fiindca mai inainte cu cativa ani s-a decis intru aceasta biserica de catre un sinod complet ca toate acele biserici care se afla sub jurisdictie si s-ar fi facut catolicesti mai inainte de aducerea legilor in privinta donatistilor sa revina acelor scaune prin ai caror episcopi au fost indemnate sa se impreune cu unitatea catoliceasca, iar toate acelea care dupa emiterea legilor s-au impreunat sa revina acelora de care s-au tinut si cand erau de partea lui Donat. Si fiindca din cauza aceasta s-au ivit si se ivesc multe certuri intre episcopi in privinta jurisdictiei, acum s-a hotarat in acest sfant sinod ca, in privinta celor ce se pare ca atunci nu s-a facut ingrijire desavarsita, oriunde exista biserica catoliceasca, dar si de cea din partea lui Donat, si acelea au depins de scaune diferite, in oricare timp s-ar fi facut acolo unirea, sau inainte, sau dupa emiterea legilor, sa depinda de acel scaun caruia a apartinut acolo catoliceasca bise-rica existenta din vechime.

15 Mai 2009

Vizualizari: 122

Voteaza:

JURISDICTIA ASUPRA BISERICILOR REVENITE DE LA DONATISTI. RANDUIREA CARMUIRII BISERICILOR INTOARSE DE LA DONATISTI - 117 Cartag. 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

Asculta colinde de craciun

RETELE SOCIALE