Despre Antihrist


Despre Antihrist

Exista o discutie actualmente cu 666, cu spaima asta mare ca s-a nascut Antihristul. Si i-am spus unuia "Vezi-ti, domnule, de treaba ca are si el o viata de om, nu e divinitate..." Nu trebuie sa dati atentie, dar nici sa fim nepasatori. E vizibil inceputul pe plan moral, mai ales, este foarte aproape de 666. Nici o primejdie nu e atat de mare atat timp cat stai in picioare, atat cat timp cat te inchini la Hristos cu toata inima si smerenia. Acest Antihrist, cand va veni, va veni pe un teren pregatit si prin oameni care lucreaza acum. Dar tu traieste momentul. Cine traieste momentul salveaza trecutul si cucereste viitorul. Si ne va pazi harul lui Dumnezeu si intr-o imprejurare grea.

In ce priveste buletinele de care se face caz, nu trebuie sa va temeti. Luati buletinele si mergeti mai departe. Acest Antihrist, daca ne-am gasi in fata lui - nu esti vinovat daca nu-l accepti. Cand il accepti iti pune pecetea. Dar nu primesti. Tu porti Crucea. Daca esti crestin, esti crestin pana la capat, indiferent ce s-ar intampla. Dracul daca ar fi, nu Antihristul, nu trebuie sa te temi. Tu sa fii omul lui Hristos absolut. Dracul nu se poate pecetlui pe buletin. Orice semne ar fi pe marfuri, folositi-le, nu va temeti. Vei fi vinovat cand vei consimti tu lepadarea, nu ca ai pus mana pe o hartie pe care scrie "lepadat de Hristos".

Trebuie sa va temeti de viata impatimita, ca nu te prezinti la Judecata cu buletinul, te prezinti cu inima ta curata in ce priveste viata in Hristos. Buletinul este un mijloc de a circula in ce priveste civilizatia, ca sa nu te opreasca politia. Sfintii Parinti talcuiesc aceasta cifra, 666, astfel:

Primul 6 reprezinta cruzimea fara nici un pic de mila - un tata a taiat capul fetitei lui, care luase nota zece la scoala.

Al doilea 6, curvia fara nici o ratiune. De exemplu, mi-a spus cineva ca in Belgia este oficia-lizat sa poata trai tata cu fiica.

Al treilea 6, lipsa de credinta - un parlamentar a dat vot de blam, pentru a introduce religia in scoala, zicand: "De asta ne arde noua acum?"

666 adunate ca simple unitati ne da 18.

Dar putem spune si cum ne convine noua, crestinilor:

9+9=18, noua cete pe pamant: arhierei, preoti si diaconi; monahi, crestini si nebotezati; animale si pesti, vegetatie si minerale.

9 cete in cer: Serafimi, Heruvimi, Tronuri; Domnii, Puteri si Stapanii; Incepatorii, Arhangheli si Ingeri.

666 angajeaza intreaga creatie a lui Dumnezeu. Acest Antihrist vrea sa cucereasca si cerul, nu se multumeste numai cu pamantul, daca a zis ca el este Dumnezeu.

Dezobisnuiti-va de ideea ca vremurile noastre ar fi mai deosebite. Nu! Zilele noastre sunt zilele Apostolilor. Intotdeauna au fost greutati si suferinte. Pentru ca mantuirea noastra se savarseste pentru fiecare dintre noi pe cruce in suferinta.

Prea Cuvioase Parinte Cleopa,

Nu mi-e usor sa vorbesc prin sculele astea moderne, de la distanta de sute de kilometri, dar trebuie sa cred ca sunt niste adevaruri, caci poarta cuvantul intre noi: "Hristos a inviat!" Si cand am spus "Hristos a inviat!", parca am simtit ca ati raspuns: "Adevarat a inviat!"

Nu suntem despartiti! Eu am avut soarta asta, ca sa zic asa, sa fiu mereu departe de Sihastria, du-pa cum randuieste Dumnezeu. Dar inima mea, care este adancul fiintei omenesti, este constiinta peste suflet, inima mea este alaturi de Sfintia Voastra si de Sihastria noastra. Dar, iata ca Dumnezeu ne randuieste mantuirea asa cum vrea El.

Am vrut, sincer, sa o iau la fuga spre Sihastria, dar toata viata mea mi-a fost frica de ne-blagoslovenie. Am preferat moartea, si asta mi s-a intamplat de multe ori, decat fara blagoslovenie.

Aici este o Dobroge intreaga. Vara, o tara intreaga vine pe aici. O credincioasa de aici a fost in vizita la Sihastria si parintii de acolo nu au avut ce face si i-au spus ca parintele Arsenie se muta la Sihastria. Acea femeie a lesinat pe loc! Inchipuiti-va!

Ei, acum nu o sa lesine toti, dar, daca numai unul lesina, ce ma fac eu in fata lui Dumnezeu? Deci, trebuie sa ai curajul sa nu fugi, sa nu o iei la goana, sa nu dezertezi, ci sa stai mai departe pe front si sa lupti.

Eu, aici, am primit pe oamenii care vin si care nu-s niciodata multumiti ca nu pot sa sfatuiesc mai mult. Asa a venit un grup si au cerut sa ma inregistreze cu aparatul, sa spun un cuvant pentru Parintele Cleopa, preacuviosul meu parinte! Dar, ce pot sa spun mai mult, decat ca fiecare clipa este un prilej sa ne pregatim de moarte, de inviere.

Eu zic, si zic cu adevarat, Parinte Cleopa, ca eu sunt sigurul care nu ma mantuiesc! Am mare nadejde la Dumnezeu, dar ce as putea sa zic eu cand am vazut ca sunt atat de slab, de nepatruns de marile taine ale lui Dumnezeu? Cu cat traiesc mai mult, cu atat ma caiesc mai mult! Cu cat te apropii de munte, cu atat il vezi mai inalt! Dar am avut la un moment dat curajul sa spun lucrul acesta, pe care l-am simtit, ca daca nu pot sa sui muntele, vine muntele la mine! Asta m-a incurajat! Cat despre faptele mele: "Iadul, Arsenie!"

Blagosloviti si ma iertati, Parinte Cleopa, si pomeniti-ma macar cat va pomenesc si eu!