Strigatul mut

Strigatul mut Mareste imaginea.

"Strigatul mut" este numele unui documentar ce poate fi gasit pe internet. Unii oameni spun despre el este un material anti avort deja binecunoscut in Romania. Noi afirmam insa ca, din contra, este prea putin cunoscut. Cand spunem aceasta ne intemeiem, din nefericire, pe numarul mare de avorturi care inca au loc in cadrul familiilor din tara noastra.



In acest documentar, un fost doctor abortionist descrie, pe etape, cum se face un avort si cum se comporta copilul cand bisturiul se apropie si incearca sa il sfasie. Dupa ce Dr. Bernard Nathanson ofera o prezentare detaliata a tehnologiei ultrasunetelor si exemplificarea ei - prin intermediul careia se pot obtine imagini din ce in ce mai complexe si detaliate, ale pruncului aflat in pantecul mamei - acesta trece la prezentarea dezvoltarii fetusului de la 4 saptamani la 28 de saptamani folosindu-se de machete din plastic tridimensionale.

Daca pana acum imaginile prezentate ne fac sa ne minunam de maretia creatiei lui Dumnezeu, de intelepciunea Creatorului, dar si de puterea de cunoastere oferita omului, se trece in registrul opus, ce ne pune inainte hidosenia omului cazut in pacat, a omului care actioneaza impotriva firii sale si impotriva lui Dumnezeu.

Sunt de-a dreptul infricosatoare imaginile in care are loc prezentarea uneltelor unui abortionist si filmarea unui avort prin absorbtie. O fetita ce urmeaza sa fie avortata, ce se misca in pantec, ale carei batai ale inimii cresc la 140 pe minut, din cand in cand isi suge degetul. Pe masura ce pompa de absorbtie a avortionistului patrunde in pantec, fetita se retrage violent in coltul opus incercand sa evite instrumentul. Gura ei este vizibil deschisa, intr-un strigat mut de disperare. Ramane insa un strigat auzit numai de Dumnezeu, atat timp cat parintii si medicul, "urechi au dar nu aud”, acestia ducandu-si, in continuare, planul monstruos la finalizare.

Multe strigate mute, multe inimi impietrite

Strigatul mut al copilului pe cale de a fi ucis la cererea parintilor sai, ar fi putut fi evitat daca macar unul din multele alte "strigate mute” adresate  parintilor si tuturor celor implicati, ar fi fost auzit.

Intr-o lume in care se tot bate moneda pe drepturile omului, prea putini se incumeta sa vorbeasca despre drepturile copilului nenascut. Glasul lor este asemenea unui "strigat mut” adresat intregii societati, care, prea ocupata cu problemele secolului XXI, isi permite sa nesocoteasca adevaratele probleme de viata si de moarte.

"Strigat mut” este glasul contiintei care, in aceste situatii, se pierde printre alte chestiuni pragmatice. Nu actionez cum imi spune din interior constiinta, ci cum imi dicteaza imprejurarile exterioare imediate, cariera, lipsa posibilitatilor materiale, etc.

Tot "strigat mut” este pentru noi pila lui Avraam caruia Dumnezeu Insusi i-a cerut sa-l jertfeasca pe Isaac, spre adeverirea si intarirea credintei lui. Dovada este faptul ca Dumnezeu nu a ingaduit ca Avraam sa duca pana la capat fapta. Astazi tot mai multi aleg sa-si ucida pruncii urmand chemarii diavolului, care, spre deosebire de Dumnezeu, le permite parintilor sa se transforme in ucigasi, spre dovedirea putinatatii credintei lor.

"Strigat mut ” poate fi considerata pentru noi si pilda Sfintilor Brancoveni. Sfantul Constantin Brancoveanu a rabdat cu tarie, asistand la martiriul celor patru fii ai sai, pentru dreapta credinta. In prezent, chiar daca crestinismul nu este persecutat ca si atunci, noi insine ne transformam in prigonitorii dreptei credinte si in calaii propriilor nostri copii.

Dar cel mai dramatic "strigat mut”, pe care daca nu-l vom auzi, nu le vom putea cunoaste nici pe celelalte, este chemarea lui Hristos, prin Biserica, adresata fiecaruia dintre noi, prin care ne arata ca, prin pacate, nu-L lasam sa se nasca si sa creasca intru noi.

Multi spun ca filme precum "Strigatul mut" trebuie sa faca parte din informarea femeilor inainte de a face avort, in cadrul asa numitei "planificari familiale". In multe dintre cazuri, poate fi o solutie. Urmarirea acestor imagini poate conduce la o venire in fire. Dar, exista si riscul ca urmarindu-l, poate, de prea multe ori, aceste imagini, si actul in sine, avortul, sa ni se para intrucatva "firesc”. In pofida urmaririi unor documentare de acest fel, exista totusi persoane care si-au "asumat” in mod liber, in continuare, consecintele avortului.

De aceea, nu neaparat de la astfel de documentare trebuie sa asteptam schimbarea, ci de la Dumnezeu, Singurul care poate face posibil ca orice "strigat mut”, sa fie auzit in inimile noastre.

Radu Alexandru

“Asa graieste Domnul Savaot: “Faceti dreptate adevarata si purtati-va fiecare cu bunatate si indurare [.] dar ei n-au voit sa ia aminte, ci au intors spatele cu indaratnicie si si-au astupat urechile ca sa nu auda; Si si-au invartosat inima ca diamantul, ca sa nu asculte legea si cuvintele pe care le-a trimis Domnul Savaot prin Duhul Lui, prin graiul proorocilor celor de altadata. Si a fost o manie mare de la Domnul Savaot. Si s-a intamplat ca dupa cum El a strigat si ei n-au auzit, tot asa “ei vor striga si Eu nu-i voi auzi”, zice Domnul Savaot; (Zaharia 6, 9-13)

.
Pe aceeaşi temă

02 Aprilie 2012

Vizualizari: 4542

Voteaza:

Strigatul mut 5.00 / 5 din 1 voturi. 1 review utilizatori.

Cuvinte cheie:

strigatul mut avortul

Comentarii (1)

  • Octavia GrozeaPostat la 2011-10-21 12:15

    Trist...cutremurator...fapta aceasta este cu nimic diferita de aceea de a-ti omori copilul ce are 1,2,10 sau orice alta varsta....doar ca spre deosebire de acestia el se afla in pantecele mamei sale... Fereasca Dumnezeu de asa ceva!!

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE