Citat:
În prealabil postat de Mihnea Dragomir
Deci noi ajunsesem să dicutăm despre preoții catolici care au fost primiți în BOR. Ați afirmat că nu erau preoți. Eu am obiectat prin faptul că nu au fost rehirotoniți, prin urmare BOR a acceptat ideea că sunt totuși preoți. Ați replicat cu principiul iconomiei.
Acuma: în care dintre canoanele enumerate este vorba despre primirea PREOȚILOR care și-au dobândit pretinsa preoție prin punerea mâinilor unor episcopi schismatici și eretici ? Nu vedeți că nu răspundeți la obiect, ci îmi contrapuneți canoane despre laici și despre botez ?
|
Si Botezul nu e Taina cea mai importanta? Si desi nu era recunoscut in afara Bisericii, unii eretici erau primiti doar cu pocainta (fara sa li se faca Botezul sau Mirungerea), altora li se facea doar Mirungerea, iar altora tot Botezul, dupa
iconomie. Daca aceasta se facea pentru cea mai importanta Taina, intelegem ce este de fapt iconomia in acest sens. Iar alte Taine normal ca sunt lasate asa tot prin acelasi principiu, iconomia. De exemplu nu stiu daca se mai savarseste odata Casatoria.
Iar in citatul despre
iconomie se facea referire al toate tainele, nu doar Botezul.