Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Biserica Romano-Catolica

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 20.12.2010, 13:36:29
catalin2 catalin2 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.12.2007
Locație: Brasov
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Mihnea Dragomir Vezi mesajul
Deci noi ajunsesem să dicutăm despre preoții catolici care au fost primiți în BOR. Ați afirmat că nu erau preoți. Eu am obiectat prin faptul că nu au fost rehirotoniți, prin urmare BOR a acceptat ideea că sunt totuși preoți. Ați replicat cu principiul iconomiei.
Acuma: în care dintre canoanele enumerate este vorba despre primirea PREOȚILOR care și-au dobândit pretinsa preoție prin punerea mâinilor unor episcopi schismatici și eretici ? Nu vedeți că nu răspundeți la obiect, ci îmi contrapuneți canoane despre laici și despre botez ?
Si Botezul nu e Taina cea mai importanta? Si desi nu era recunoscut in afara Bisericii, unii eretici erau primiti doar cu pocainta (fara sa li se faca Botezul sau Mirungerea), altora li se facea doar Mirungerea, iar altora tot Botezul, dupa iconomie. Daca aceasta se facea pentru cea mai importanta Taina, intelegem ce este de fapt iconomia in acest sens. Iar alte Taine normal ca sunt lasate asa tot prin acelasi principiu, iconomia. De exemplu nu stiu daca se mai savarseste odata Casatoria.
Iar in citatul despre iconomie se facea referire al toate tainele, nu doar Botezul.
Reply With Quote

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Episcopii catolici Mihnea Dragomir Biserica Romano-Catolica 145 16.11.2016 08:14:07
Pentru catolici Hartford Intrebari utilizatori 17 08.05.2012 19:43:13
"sfinti catolici" umilinta Biserica Romano-Catolica 7 04.04.2008 10:31:14
Ortodoxi-Catolici daniel7 Stiri, actualitati, anunturi 1 03.12.2007 18:39:42
Portrete de sfinti/Sfinti si sfintenie alecsandru Biserica Romano-Catolica 18 20.04.2007 19:46:05