Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Vezi rezultatele sondajului: Este legea veche abrogata?
Da 15 35,71%
Nu 22 52,38%
Nu stiu 5 11,90%
Votători: 42. Nu poti vota in acest sondaj

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 03.02.2011, 16:26:54
tricesimusquintus tricesimusquintus is offline
Banned

Data înregistrării: 09.05.2009
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
În prealabil postat de AdrianAamz Vezi mesajul
O clipa ! Eu v-am spus sa-mi dati din Biblie exemple de incalcare a sabatului, nu din talmud !
In Biblie nu scrie nimic din cele enumerate de dvs.,
Unul din exemplele enumerate de mine este în NT. Recunoașteți că era la fel de absurdă pretenția fariseilor în dreptul fiecărei "legări" a sabatului, inclusiv în cazul cu spicele.

Citat:
in schimb scrie ca, in conformitate cu Exodul 31, 14, nu e voie sa se faca vreo lucrare. Or, o vindecare e o lucrare.
cand Hristos vindeca in zi de sabat, el nu cumva isi fae voia lui, gustul lui ? Lucrarea lui ?
Nici pe departe! Hristos nici nu a luat plată pentru vindecări, nici nu și-a făcut gusturile (mendrele, mai pe românește) Lui.

Citat:
"Tatal meu pana ACUM lucreaza, si EU LUCREZ". (Ioan 5).
Hristos (ca și/în calitate de Dumnezeu) nu-Și ia concediu în lucrarea mântuirii. Nici noi n-ar trebui să avem "odihnă" în a-i încuraja și vindeca pe semenii noștri.

Citat:
El singur recunoaste ca lucreaza. Or, in zi de sabat era oprit sub pedeapsa cu moartea sa faci vreo lucrare (Exod 31, 14).
Precum știți, sub stăpânirea romană, evreii nu mai aveau dreptul să pedepsească cu moartea pe călcătorii Legii. Așa că teoria dvs. ce cu atâta migală ați încleiat-o pe mai multe postări cam... cade.

Citat:
Am impresia ca dvs. pe de o parte vrreti mentinerea legii vechi privitoare la sabat
Sabatul este de actualitate, era și în timpul Domnului Hristos, era chiar și înainte de Moise și chiar mai înainte....

Citat:
dar pe de alta parte considerati ca numai Hristos era scutit de tinerea ei.
Nici măcar Hristos nu S-a considerat "scutit". Atelierul Lui de tâmplărie era închis sâmbăta, în schimb nu pregeta să "lucreze" pentru alinarea suferințelor fizice și spirituale ale semenilor Lui. Chiar și în sabat.
Reply With Quote

Thread Tools
Moduri de afișare

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Iudeii si legea veche lore86 Iudaismul 5 19.05.2016 17:33:43
Icoana foarte veche. heyladies Pictura si Sculptura Bisericeasca 5 16.10.2010 22:35:02
icoana veche catalinabalhui Pictura si Sculptura Bisericeasca 1 15.06.2009 08:57:02
O rugaciune foarte veche ARHANGHELUL Rugaciuni 17 07.01.2007 17:28:33
Legea atractiei CM Generalitati 9 25.11.2006 15:59:58