![]() |
![]() |
|
|
Înregistrare | Autentificare | Întrebări frecvente | Mesaje Private | Căutare | Mesajele zilei | Marchează forumurile citite |
|
Thread Tools | Moduri de afișare |
|
||||||
|
||||||
![]()
Ăsta nu e argument.
Este explicabil de ce începi așa jenant, pentru că vrei ca spre dezacord să orientezi opinia celui care urmeaza să citească postul; n-am să spun că ”ba e așa”, ci am să contra-argumentez postarea ta. Citat:
De ce ți seîntâmplă ție asta? Pentru că tu nu crezi, chiar dacă (bănuiesc) urmezi/ai urmat studii de specialitate. 27. Apoi a zis lui Toma: Adu degetul tău încoace și vezi mâinile Mele și adu mâna ta și o pune în coasta Mea și nu fi necredincios ci credincios.(Ioan20,27) În Duhul Sfânt să fii credincios! Citat:
De aceea eu cred că omul are o fire naturală trupească/materială și de aceea el se manifesta în mod natural ca animal mai mult sau mai puțin sălbatic, depinde de mediul în care trăiește. Nu confunda omul simplu (....) cu un om relativ educat, deoarece acesta din urmă deja a aflat de Dumnezeu, dar nu și de hotarul dinainte rânduit pe care să-l treacă pentru a se apropia mai mult de Dumnezeu. Citat:
Citat:
17. Căci trupul poftește împotriva duhului, iar duhul împotriva trupului; căci acestea se împotrivesc unul altuia, ca să nu faceți cele ce ați voi.(Gal5,17) *Eu am folosit cuvântul inimă ca să definesc mai ortodox sufletul, nu organul anatomic; faptul că nu recunoști/nu accepți, ci contrazici, demonstrează patima cu care compui postul. Citat:
Mă feresc să contrazic, dar tot postez un raspuns continuator în Galateni ca să descriu faptele care provoacă plăcerile ca să vorbim concret și să delimităm de unde vin plăcerile și să observăm că niciuna nu-i comună, ”duală”: 19. Iar faptele trupului sunt cunoscute, și ele sunt: adulter, desfrânare, necurăție, destrăbălare, 20. Închinare la idoli, fermecătorie, vrajbe, certuri, zavistii, mânii, gâlcevi, dezbinări, eresuri, 21. Pizmuiri, ucideri, beții, chefuri și cele asemenea acestora, pe care vi le spun dinainte, precum dinainte v-am și spus, că cei ce fac unele ca acestea nu vor moșteni împărăția lui Dumnezeu. 22. Iar roada Duhului este dragostea, bucuria, pacea, îndelungă-răbdarea, bunătatea, facerea de bine, credința, 23. Blândețea, înfrânarea, curăția; împotriva unora ca acestea nu este lege.(Gal5,19-23) Toate faptele omului am putea spune că sunt trupești fiindcă sunt înfăptuite cu ajutorul trupului, fără de care e imposibil de făptuit ceva, însă cele de origine trupească(cu excepția nevoilor trupești), dacă sunt acceptate și permise de suflet a se înfăptui, pot aduce osândă maimică sau mai mare, iar cele care aduc folos sufletesc n-au altă legătură cu trupul decât ca mijlocul de a le înfăptui. Citat: