![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]()
Danut 7,evident ca este vorba despre mai multe daruri ale Duhului Sfant,nu doar vorbirea in limbi.Si chiar in versetele aduse de tine ni se spune:
1 Corinteni 12:10 altuia, puterea să facă minuni; altuia, prorocia; altuia, deosebirea duhurilor; altuia, felurite limbi; și altuia, tălmăcirea limbilor. Ma intreb eu firesc,daca cineva vorbeste intr-o alta limba de ce se mai spune despre altii sa o talmaceasca,adica sa o traduca?Pentru ca talmacirea este un alt dar.Nu cred ca ai dreptate cand spui ca acest dar a incetat. Acel verset din 1 Corinteni 13:11 nu desfiinteaza acele daruri,ci spune ceea ce si eu am spus,ca in Rai aceste daruri nu mai au rost ci va ramane doar dragostea,dar aceasta se va intampla cand va veni "ce este desavarsit".Pana atunci suntem asemeni copiilor: 1 Corinteni 13:9 Căci cunoaștem în parte, și prorocim în parte; 1 Corinteni 13:10 dar când va veni ce este desăvârșit, acest "în parte" se va sfârși. Aceasta insa,incetarea a tuturor acestor lucruri va avea loc in ceruri,ca uite ce spune apostolul Pavel: 1 Corinteni 13:11 Când eram copil, vorbeam ca un copil, simțeam ca un copil, gândeam ca un copil; când m-am făcut om mare, am lepădat ce era copilăresc. 1 Corinteni 13:12 Acum, vedem ca într-o oglindă, în chip întunecos; dar ATUNCI, vom vedea față în față. Acum, cunosc în parte; dar ATUNCI, voi cunoaște deplin, așa cum am fost și eu cunoscut pe deplin.("Atunci" se refera la momentul cand cei neprihaniti vor fi cu Isus in Rai). Trebuie sa iti spun din tot ce ai zis ca stiinta nu va deveni niciodata completa,"va inceta cand nu va mai fi ceva de stiut, ce nu va fi stiut",cum ai spus tu.Mintea noastra de acum nu poate cuprinde tot ce exista niciodata.Ba mai mult,cu cat aflam mai mult cu atat ne dam seama cat de putine stim.Insa in ceruri totul ni se va descoperii.Despre asta vorbea si apostolul Pavel. Tu vad ca mi-ai vorbit despre un caz.Evident ca aceste daruri nu le primeste oricine si nu le primeste oricum.Ele se capata prin credinta.Isus spunea si iti reamintesc: Luca 11:13 Deci, dacă voi, care sunteți răi, știți să dați daruri bune copiilor voștri, cu cât mai mult Tatăl vostru cel din ceruri va da Duhul Sfânt celor ce I-L cer!" Si tot Isus spune: Matei 17:20 "Din pricina puținei voastre credințe", le-a zis Isus. "Adevărat vă spun că, dacă ați avea credință cât un grăunte de muștar, ați zice muntelui acestuia: ,Mută-te de aici colo', și s-ar muta; nimic nu v-ar fi cu neputință. Oare ignoram puterea credintei?Daca cineva crede cu adevarat ca poate primi acest dar si il cere prin rugaciune,oare nu este posibil sa il primeasca?Eu zic ca da,vorbind din perspectiva biblica.Dar cine nu crede,asa cum ai povestit tu despre acel caz,nu va primi. Pai te intreb cum este posibil ca daca acest dar sa fi incetat unii sa sustina ca il au,si asta nu numai la penticostali,pe aici pe undeva pe forum am citit la un moment dat cazuri si in ortodoxie,de preoti ortodocsi care au primit darul vorbirii in limbi. Nu trebuie sa ignoram puterea credintei. |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Despre vorbirea cu mortii | strajeru | Secte si culte | 2 | 09.04.2018 22:32:16 |
Care este adevarul despre vorbirea in limbi ? | petrut-angel | Secte si culte | 1534 | 12.03.2018 22:00:37 |
Vorbirea in limbi - ajutor | Archangel | Reguli generale de utilizare a forumului | 37 | 03.01.2013 12:16:48 |
Dilema unui ortodox privind darul vorbirii in limbi la penticostali | gpalama | Secte si culte | 4 | 29.05.2010 21:11:29 |
DESPRE VORBIREA IN LIMBI | Ioan_Ciobota | Generalitati | 4 | 24.03.2010 17:09:10 |
|