Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 17.11.2009, 10:32:19
tricesimusseptimus tricesimusseptimus is offline
Banned

Data înregistrării: 15.10.2009
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
În prealabil postat de ciprian85 Vezi mesajul
Identifici din nou gresit fariseii zilelor noastre. Te-am mai rugat o data sa te uiti in propria ograda cu obiectivitate. O sa ai de ce te minuna!
Nu eu identific, ci așa cum am scris, cei ce folosesc argumentul fariseilor se identifică cu ei. Nu eu v-am pus să folosiți argumentele lor false, eu chiar v-am atras atenția să n-o mai faceți.

Citat:
Te-as ruga deasemenea sa eviti ironia, respectiva comparatie "nu este un ghiveci", asta vrei matale sa para. Exista doua legi date oamenilor de Dumnezeu: VT(adresata evreilor prin prooroci) si NT(adresata tuturor neamurilor in mod direct de catre insusi Dumnezeu), ca urmare Legea lui Ohm nu isi are locul aici, poate doar in scrierile profetesei Ellen White!
Ai impresia că ești singurul deținător al simțului umorului?

Citat:
Crestinii ortodocsi tin toate cele 10 porunci, deci si porunca a II - Sa nu ai alti Dumnezei afara de Mine
Aceea nu este porunca a II-a, ci I-a, conform Catehismului Ortodox:

"Porunca intaia este aceasta: “Eu sunt Domnul Dumnezeul tau, Care te-a scos din pamantul Egiptului si din casa robiei. Sa nu ai alti dumnezei afara de Mine!” (Ies. 20, 2-3)."

Citat:
dar si porunca a IV-a. Adu-ti aminte de ziua odihnei ca s-o sfintesti.
"Adu-ți aminte de ziua Sâmbetei să o sfințești pre ea..." (Ieșirea 20,8 versiunea ortodoxă 1914)

Citat:
Ziua odihnei pentru crestini, nu doar pentru cei ortodocsi este duminica
Să fie sănătoși... îsă ziua odihnei pentru Dumnezeu [la Creație], pentru Iisus, pentru apostoli și pentru adventiști este sâmbăta. Dixit.

Citat:
- ziua pe care a sfintit-o Dumnezeu Fiul prin Invierea Sa din morti
Unde scrie că a "sfințit-o"? În Biblie doar de ziua sâmbetei scrie că a sfințit-o.

Citat:
Adventistii tin "cu sfintenie" respectivele obiceiuri in ciuda faptului ca Sf. Apostoli au aratat in Sinodul Apostolic de la Ierusalim din anul 50 ca astfel de practici nu mai sunt valabile.
Unde scrie că în sinodul de la Ierusalim s-a hotărât că practica sâmbetei nu mai este valabilă?

Citat:
Nu e vina adventistilor ca nu au aflat pana acum de acest Sf. Sinod, nu prea aveau cum intrucat au aparut pe la mijlocul secolului 19 in SUA, ca urmare a activitatii "profetului" Miller(din multele profetii nici una implinita, a profetit chiar si sfarsitul lumii care urma sa aibe loc la inceputul sec. 20)
Te crezi maestru al dezinformării, ești doar un simplu dezinformat (dacă ți se pare prea dur termenul mincinos). În afară de greșita interpretare a profeției cu 1844, care sunt celelalte "multe profeții"? Asta cu "începutul sec.20" de unde ai scos-o? Probabil din borcanul cu ghiveci mormono-iehovist...

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Despre nașterea din nou, din Duhul Sfânt și despre Botez Savonarola Sfinti Parinti (Patrologie) 15 20.07.2013 13:28:48
Limba ebraica a VT. Aplicatie pentru cuvantul Sabat. AdrianAamz Din Vechiul Testament 9 08.02.2011 10:02:02
Petre Tutea despre Dumnezeu si despre atei tigerAvalo9 Generalitati 34 02.12.2010 15:37:16
Despre ziua de sabat a adventistilor Iustin32 Secte si culte 747 04.06.2009 15:32:12