Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Tainele Ortodoxiei > Botezul

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 23.12.2009, 04:09:48
orthodoxia.i.thanatos orthodoxia.i.thanatos is offline
Banned

Data înregistrării: 09.05.2009
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de mihailt Vezi mesajul
Iata aci ce scrie la Biserica Ortodoxa Greaca referitor la Biserica,cu niste citate de la Sfantul Grigorie Teologul (e pe engleza).Iar niste citate de la Sfantul Clement si Sfantul Epifanie al Ciprului ca Sfanta Biserica exista dinainte de facerea lumii,de la crearea Sfintilor Ingeri:
http://www.goarch.org/chapel/saints/961
(ce scrie la inceput ca Duhul Sfant s-a pogorat si peste Maica Domnului nu stiu daca prea e in acord cu dogma Bisericii Ortodoxe.Bine acum poate nu inteleg eu exact,nu se specifica daca Duhul Sfant s-ar fi pogorat peste Maica Domnului acolo sau nu,la cincizecime.
De exemplu Sfantului Siluan Athonitul i s-a descoperit ca Maica Domnului nu a pacatuit nici macar cu gandul vreodata,si de aceea peste Maica Domnului Duhul Sfant nu s-a mai pogorat din nou,ca se pogorase deja la Bunavestire.).
S-ar putea ca anumite citate sa fie scoase din context. Arhidioceza Greaca a Americii este plina de "teologi" care nu mai au demult nimic in comun cu ortodoxia. Invatatura ortodoxa (si catolica) este cu totul alta:

"Mintuitorul a intemeiat Biserica prin insasi jertfa Sa pe Cruce (Fapte 20:28) si Invierea din morti, si a facut-o vazuta ca o comuniune si comunitate concreta sacramentala a oamenilor cu Dumnezeu in a cincizecea zi dupa Inviere, la Cincizecime sau Rusalii..." (Invatatura de credinta crestin ortodoxa, Cluj 1993, "Cind a intemeiat Mintuitorul Biserica Sa", p. 129)

"The Church of Christ received its existence with the coming to earth of the Son of God, “when the fulness of the time was come” (Gal. 4:4), and with His bringing of salvation to the world.

The beginning of its existence in its complete form and significance, with the fulness of the gifts of the Holy Spirit, was the day of Pentecost..." (Michael Pomazansky, Orthodox Dogmatic Theology, Part II - God Manifest in the World, 7. - The Church of Christ)

"18. Si Eu iti zic tie, ca tu esti Petru si pe aceasta piatra voi zidi Biserica Mea si portile iadului nu o vor birui." (Matei 16)

A spune ca Biserica exista dinainte de facerea Lumii contrazice Scriptura. Sfatul meu e sa fii foarte circumspect fata de orice vine de la aceasta Biserica care este virful de lance al ecumenismului si laboratorul in care se reformeaza ortodoxia.

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Botezul Hartford Biserica Ortodoxa Romana 34 30.12.2009 13:30:00
botezul dulcineea Mirungerea(Ungerea cu Mir) 70 09.09.2008 10:17:27
Botezul ionut Botezul 33 03.12.2006 12:48:10
botezul mircea/ovidiu Mirungerea(Ungerea cu Mir) 0 28.08.2005 01:10:00