Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Tainele Ortodoxiei > Botezul

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 01.01.2010, 17:50:33
orthodoxia.i.thanatos orthodoxia.i.thanatos is offline
Banned

Data înregistrării: 09.05.2009
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de BogdanF2 Vezi mesajul
Ma intreb de ce o mai fi facut Hristos (si apostolii si sfintii) minuni, daca cu ele nu se demonstreaza nimic. Mai mai intreb si de o fi zis Hristos ca "Daca nu credeti cuvintele Mele, credeti macar aceste minuni pe care le fac". Esti cam ratacit omule, parerea mea.
Imi scoti cuvintele din context. Eu am spus: "Cu minuni nu demonstrezi nimanui nimic. Adevarul lui Dumnezeu este in Sfinta Scriptura si in invatatura Sfintilor Parinti." Sustineai in discutie "superioritatea" minunilor la ortodocsi fata de cele ale romano-catolicilor si paginilor si eficacitatea lor ca argument pentru convertirea necredinciosilor.

Citat:
În prealabil postat de BogdanF2
Si musulmanii si budistii au si ei scripturile si parintii lor, si ei sustin ca Adevarul este in ele. Adevarul iudaismului si mai apoi a crestinismului a fost aratat din cate tin eu minte prin minuni, din cele mai vechi timpuri pana astazi.
Majoritea au crezut si fara sa vada minuni.
"Fericiți cei ce n-au văzut și au crezut" (Ioan 20:29)

Citat:
În prealabil postat de BogdanF2
E prea general formulat ce spui tu, in istoria Bisericii au fost si sfinti care au avut pareri eretice. Sunt mai multi factori de luat in considerare, nu e asa de simplu cum spui tu. Si plecarea Harului nu se intampla a doua zi dupa ce se ratacesc unii.
Da, asa este, numai ca invatatura Bisericii Ortodoxe retine doar consensul la care au ajuns Sfintii Parinti; iesirile lor in erezie nu sint si ale Bisericii.

Nimeni nu stie cind tainele savirsite de eretici inceteaza sa fie pline de Har Mintuitor si in nici un caz nu este problema noastra, a oamenilor. Dar pentru ca noi nu avem mintea lui Dumnezeu, Duhul Sfint prin gura si scrierile Sfintilor Sai face lucrurile simple: nu exista Har Mintuitor in tainele ereticilor si ne cere sa stam departe de erezie si eretici.

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Botezul Hartford Biserica Ortodoxa Romana 34 30.12.2009 13:30:00
botezul dulcineea Mirungerea(Ungerea cu Mir) 70 09.09.2008 10:17:27
Botezul ionut Botezul 33 03.12.2006 12:48:10
botezul mircea/ovidiu Mirungerea(Ungerea cu Mir) 0 28.08.2005 01:10:00