![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]()
Sa stiti ca apreciez foarte mult sinceritatea dumneavoastra. Respect si dorinta de a nu raspunde la unele intrebari, poate fratele dumneavoastra teolog va va ajuta si va raspunde el la cele care nu ati raspuns dumneavoastra.
As dori sa stiu daca fratele teolog este de acord cu toate raspunsurile date de dumneavoastra, si in mod deosbit cu aceasta ultima parte in care ati marturisit acestea: "Respect ortodoxia, e totusi o religie crestina, care conduce oamenii catre Hristos. Ce ar fi Romania fara ea? Desigur. Cand am ocazia mai poposesc si in biserici ortodoxe sa ma rog. Si cred ca asta ar trebui sa facem: in loc sa ne certam intre noi sa incercam sa facem impreuna ceva bun pentru cei fara Dumnezeu." Si mai am cateva intrebari: S-ar supara Pastorul dumneavoastra sa stie ca va rugati intr-o biserica ortodoxa? Si in mod deosebit imi doresc sa ne lumineze oarecum Dumnezeu si chiar sa fim de folos semenului..sa stim incotro a-l indruma. Pentru aceasta va rog sa fiti cat se poate de atenta. Aici sunt cateva din spusele atat ale dumneavoastra, cat si ale fratelui teolog. Si la sfarsit am o intrebare la care va rog sa raspundeti. "Noile culte nu apar din necesitate. Ruperea bisericilor nu este o nevoie ci o catastrofa. Aparitia noilor biserici are cauze diverse: teologice, politice, pacatoase. Consideram ca multe din invataturile lor nu sunt ortodoxe si le respingem. Nu prea avem motive sa ne aparam in vreun fel de ei. Cazurile in care penticostalii sa fi imbratisat astfel de credinte sunt foarte rare. De obicei noi atacam. Ne-am ruga pentru sufletul lor pierdut. " "Cred ca dreptii crestini nu schimba culte decat daca ii cheama Dumnezeu. Daca va referiti la un ortodox care rataceste prin lume fara Hristos, sunt fericita sa i-l prezint pe Hristos cum L-am gasit eu. Daca va voi sa vina in biserica mea, e bine. Daca va voi sa ramana unde e sau sa mearga la adventisti, iar e bine. Insa neaparat sa fie un crestin adevarat. Dupa cum vedem noi drept crestinii spunem ca nu exista mantuire in-afara dreptei credinte, dumneavoastra spuneti ca l-ati gasit pe Dumnezeu la cultul penticostal (insa sunteti asa mai toleranta..spuneti ca fiecare sa mearga acolo unde l-a gasit pe Dumnezeu-chiar de o fi cultul adventist), fratele teolog respinge anumite invataturi, sunt momente in care chiar trebuie "sa atace"...la fel cum noi toti marturisim acestea, vor veni si altii(de pilda martorii lui iehova) si vor spune ca numai la ei este adevaratul Dumnezeu..din cate stiu eu in America sunt sute de secte..Bun la toate acestea o fi oare acelasi Dumnezeu...Considerati multitudinea acestea de secte ca fiind benefica pentru un suflet, pentru un om? Omului i este cu putinta sa se fereasca a cadea in ratacire? "Insa neaparat sa fie un crestin adevarat." Oare o fi cu putinta ca un crestin, oricarei secte ar apartine sa spuna ca nu este crestin cu adevarat? ACȚIONÁ,INDEMNÁ" "Eu raspund dupa mintea mea, sigur sunt altii mai luminati si mai plini de Duh Sfant". Cum considerati ca e bine: "a indemna din inima sau a indemna dupa mintea mea"? Sa ma iertati. |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Atitudine crestina fata de ceilalti | iustin10 | Generalitati | 35 | 18.02.2013 20:17:39 |
Haideti sa luam atitudine! | Crestin_Simona | Stiri, actualitati, anunturi | 256 | 13.12.2010 21:07:35 |
Să luam atitudine impotriva reclamei Red Bull ce huleste Nasterea Domnului | colaps | Generalitati | 16 | 10.12.2010 21:17:27 |
Sunt foarte deprimat.... | BaLLaNcE | Intrebari utilizatori | 41 | 09.10.2010 13:22:20 |
Sunt sectele foarte periculoase?Cum sa luam atitudine fata de ele? | tigerAvalo9 | Generalitati | 5 | 03.05.2010 14:24:13 |
|