Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Tainele Ortodoxiei > Nunta

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 23.10.2010, 14:39:35
zaharia_2009's Avatar
zaharia_2009 zaharia_2009 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 05.07.2009
Locație: Romania
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de coralina Vezi mesajul
Multumesc Mihnea, dar nici macar nu-mi sarise de la locul ei. :)
M-am obisnuit cu acest tip de abordare a sexualitatii in cadrul ortodoxiei, ba chiar ma astept sa se ridice voci care sa sustina aplicarea "inversa" a metodei calendarului. Adica sa calculezi mai intai perioada fertila a sotiei si doar atunci sa faci dragoste cu ea, altminteri desfranezi marital cu buna stiinta (fireste, pot exista exceptii la aceasta "regula"). (!!)

Nu ma plasez la extrema "cainitului", asa cum frumos ma gratuleaza Zaharia, ci incerc sa inteleg cum de nu exista cale de miljoc in viata sexuala de familie. Daca o expresie precum "castitate maritala" a ajuns sa fie "inventata", atunci este un semn clar ca trendul care se doreste a fi instaurant este unul de nevointa manastireasca in cadrul familiei, ceea ce mie imi semnaleaza existenta unei fracturi logice pe undeva prin mijlocul rationamentului.
Sora, sora, ce segalnica si noncomformista esti dumneata, cit de mult palpita viata lumeasca in propriile-ti vine, dar... si ce mult ti sa fi vazuta ca si o crestina de bunacuviinta si destoinica . Ca sa fiu sincer : s-ar putea sa fie si asa dar doar cu cine iti tine ! In credinta nu putem fi ambivalenti : sa ne fringem de dorul trupului si a carnii arzinde dorind acut o ...implinire la ,,mijlocul drumului ", macar din cind in cind si sa credem ca si pe D.zeu il iubim ,,mult de tot". Procedind astfel, cred ca ne plimbam cu ochii inchisi pe marginea prapastiei . Ce bine v-ar prinde sa fiti prietena sau cunoscuta cu un preot duhovnic de spital ; ati putea afla lucruri cutremuratoare, nesperat de cutremuratoare ! Dar probabil ca va ginditi sa traiti bine in lumea aceasta deoarece in cealalta cumva, cumva o sa o scoateti la capat precum si altii !

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Biserica ortodoxa marturiseste ca impreunarea din casatorie este foarte curata! mihailt Nunta 23 02.11.2010 21:03:03
permis biometric cosmin95 Generalitati 8 30.08.2009 16:11:12