Citat:
În prealabil postat de AdrianAamz
O clipa ! Eu v-am spus sa-mi dati din Biblie exemple de incalcare a sabatului, nu din talmud !
In Biblie nu scrie nimic din cele enumerate de dvs.,
|
Unul din exemplele enumerate de mine este în NT. Recunoașteți că era la fel de absurdă pretenția fariseilor în dreptul fiecărei "legări" a sabatului, inclusiv în cazul cu spicele.
Citat:
in schimb scrie ca, in conformitate cu Exodul 31, 14, nu e voie sa se faca vreo lucrare. Or, o vindecare e o lucrare.
cand Hristos vindeca in zi de sabat, el nu cumva isi fae voia lui, gustul lui ? Lucrarea lui ?
|
Nici pe departe! Hristos nici nu a luat plată pentru vindecări, nici nu și-a făcut gusturile (mendrele, mai pe românește) Lui.
Citat:
"Tatal meu pana ACUM lucreaza, si EU LUCREZ". (Ioan 5).
|
Hristos (ca și/în calitate de Dumnezeu) nu-Și ia concediu în lucrarea mântuirii. Nici noi n-ar trebui să avem "odihnă" în a-i încuraja și vindeca pe semenii noștri.
Citat:
El singur recunoaste ca lucreaza. Or, in zi de sabat era oprit sub pedeapsa cu moartea sa faci vreo lucrare (Exod 31, 14).
|
Precum știți, sub stăpânirea romană, evreii nu mai aveau dreptul să pedepsească cu moartea pe călcătorii Legii. Așa că teoria dvs. ce cu atâta migală ați încleiat-o pe mai multe postări cam... cade.
Citat:
Am impresia ca dvs. pe de o parte vrreti mentinerea legii vechi privitoare la sabat
|
Sabatul este de actualitate, era și în timpul Domnului Hristos, era chiar și înainte de Moise și chiar mai înainte....
Citat:
dar pe de alta parte considerati ca numai Hristos era scutit de tinerea ei.
|
Nici măcar Hristos nu S-a considerat "scutit". Atelierul Lui de tâmplărie era închis sâmbăta, în schimb nu pregeta să "lucreze" pentru alinarea suferințelor fizice și spirituale ale semenilor Lui. Chiar și în sabat.