![]() |
![]() |
|
|
|
|||||||
|
|
Thread Tools | Moduri de afișare |
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
Actul intai Scena: O sala de clasa, dupa incheierea orelor. In prima banca stau elevii Petrica si Mihaita. Mihaita: Mie imi place aritmetica. Petrica: Si mie imi place aritmetica. Aritmetica e frumoasa. Mihaita: Da, e frumoasa. Imi place sa invat sa adun si sa scad. Eu invat aritmetica de la doamna invatatoare. Tie iti place doamna invatatoare ? Petrica: Da, imi place. E frumoasa si desteapta si buna. Si eu vreau sa invat aritmetica de la doamna invatatoare. Mihaita: Hai sa facem o intelegere. Sa invatam amandoi cat mai bine aritmetica de la doamna invatatoare, ca sa fim premianti. Petrica: De acord. Cade cortina. Actul doi Scena: Aceeasi sala de clasa, a doua zi, inaintea orelor. Petrica sta singur in banca si repeta la aritmetica din manual. Mihaita intra in clasa. Mihaita: Ce faci ? Petrica: Invat la aritmetica. Mihaita: De ce inveti din manual ?! Petrica (nedumerit): Pai... Mihaita (suparat): Ne-am inteles sa invatam de la doamna invatatoare ! Petrica (si mai nedumerit): Sigur ca da, dar acum repet din manual... Mihaita (bate din picior, nervos): Ai incalcat intelegerea ! Am avut o intelegere ! De ce nu inveti de la doamna invatatoare ?! Tu crezi ca manualul e doamna invatatoare !? Petrica (nu mai intelege nimic): Nu, dar si doamna invatatoare ne invata din manual... Mihaita: Nu-i adevarat ! Ai incalcat intelegerea ! Tu nu intelegi nimic despre aritmetica ! Ai incalcat intelegerea ! Nu vrei sa inveti adevarata aritmetica ! Petrica (isi pierde rabdarea): Nu-i adevarat ! N-am incalcat nimic ! Intelegerea a fost sa invatam de la doamna invatatoare, nu sa nu citim si din manual ! Mihaita (tot mai impacientat): Nu-i adevarat ! N-ai inteles nimic ! Tie nu-ti place aritmetica ! Nu mai vreau sa stam in aceeasi banca ! Tu nu sti cum trebuie invatata aritmetica ! Si ai incalcat intelegerea ! Iesi din banca mea ! (il impinge din banca) De acum numai eu invat aritmetica ! Tu nu mai inveti ! Tu nu sti sa faci probleme ! Tu nu citesti nici din manual bine ! Nu mai vreau sa fim in aceeasi clasa ! Petrica (perplex): .......... Ba da, si eu invat aritmetica...... Mihaita (vehement) Ba nu ! Ba nu ! Numai eu invat ! Tu ai incalcat intelegerea ! Numai eu o sa fiu premiant ! (continua sa-l impinga pe Petrica, incearca sa-i arunce pe jos ghiozdanul si penarul, se imbrancesc) Invatatoarea, care a intrat intre timp in clasa, ii priveste tacuta, fara sa inteleaga. Manualul zace uitat pe un colt al bancii. Cade cortina. Last edited by Erethorn; 28.03.2011 at 08:04:20. |
|
Subiecte asemănătoare
|
||||
| Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
| O facatorie maghiara | C-tin | Stiri, actualitati, anunturi | 58 | 07.12.2013 21:08:07 |
| Rugaciunea de acasa si rugaciunea din Biserica | georgeval | Rugaciuni | 3 | 31.07.2012 00:01:10 |
| Cine doreste se poate declara de etnie daca la recensamant | mihailt | Generalitati | 30 | 30.10.2011 03:06:28 |
| E adevarat ca platim pentru pacatele stramosilor pana la al patrulea neam? | Mia Mia | Intrebari utilizatori | 35 | 18.09.2011 13:40:07 |
| Bine va m gasit | mioara66 | Generalitati | 2 | 08.08.2006 01:16:33 |
|
|