Citat:
În prealabil postat de Mihnea Dragomir
Domnule, unele lucruri sunt complicate și discutabile. Homeopatia de exemplu. Altele sunt indiscutabile. Ideea că te poți mântui fără Har nu este numai heterodoxă, ci e o scatoalcă asupra logicii elementare, Harul Sfințitor fiind, prin definiție, un ajutor supranatural pe care îl primim spre mântuire. Este oxigenul sufletului, dacă vreți. Dacă te poți ori nu mântui altfel decât prin Har, întrebați pe oricine: ortodox (unul care știe cum stă treaba), catolic, penticostal sau iehovist. Cred că până și evreii și mahomedanii au această convingere.
Așa stând lucrurile, propoziția "Nu există Har în afară de BO" este riguros echivalentă cu propoziția "Nu există mântuire în afară de BO".
|
Deci raspunsul la intrebarea care v-am adresat-o mai sus si care il ocoliti dar il putem extrage din expunerea dvs. ar fi: chiar si evreii sau mahomedanii sau budhistii si yoghinii si chiar shamanii au har mantuitor.
Corect?
Sau ei nu se mantuiesc?
Astept inca un raspuns direct la chestiune, eu zic ca e o dilmea foarte interesanta si un exerctiu de teologie eclesiala f. util.
Va incumetati?