Citat:
În prealabil postat de Carmen FUNIERU
Mulțumesc mult pentru răspuns. Aș mai vrea să știu cum se pot păstra și "înmulți" aceste turtițe. Adică dacă iau de la țară câteva și le folosesc la făcut pâine, apoi cum fac în continuare? Ca să nu mai folosesc drojdia de la fabrică. Îmi amintesc că se făcea din nou o turtiță din ultimul aluat, care la fel se usca. Dar nu îmi amintesc exact.
|
Drojdia de bere este un medicament universal si un aliment miraculos, care trateaza o multitudine de afectiuni. Este usor asimilata in organism si are efect regenerator. Ajuta organismul sa ramana tanar si activ. Este un ingredient esential pentru un ten sanatos si par stralucitor. Ajuta si in dietele de slabire, fiind foarte satioasa.
Drojdia de bere este un produs secundar din industria de bere. Absoarbe vitamine si nutrienti de la celelalte ingrediente folosite in procesul de preparare al berii. Ingredientele folosite in industria berii sunt hameiul, maltul si cerealele.
Drojdia de bere este de fapt o ciuperca de dimensiuni microscopice. Contine insa numeroase vitamine si nutrientii extrem de benefici pentru sanatate. Drojdia de bere produce aminoacizi, contine toate vitaminele din complexul B, calciu, magneziu, fosfor si seleniu.
Drojdia de bere este o adevarata farmacie. Contine acid folic, potasiu si crom. Nu are multe calorii si nu contine grasimi, sodiu sau carbohidrati. Pe langa aceste elemente nutritive, drojdia de bere contine proteine, toate vitaminele din complexul B, vitamina D, H, E, enzime, saruri minerale, calciu, magneziu, fosfor si seleniu.
Drojdia de bere este o sursa importanta de glucide si oligoelemente necesare sanatatii. Este alcatuita din 16 aminoacizi, 14 minerale si 17 vitamine.
Mai multe
aici.
Deci eu nu stiu de ce preferati "turtitele" in locul drojdiei de bere.:-)