Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Despre Forum > Reguli generale de utilizare a forumului

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 12.03.2012, 16:30:24
wassabi wassabi is offline
Senior Member

Data înregistrării: 04.10.2010
Locație: Bucuresti
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru wassabi
Implicit

Citat:
În prealabil postat de catalin2 Vezi mesajul
Un discurs tipic ecumenist, in teorie despre iubire, toleranta, intelegere si in practica despre cum neecumenistul e fanatic, ingust la minte, rau si intolerant. La multi ecumenisti am vazut acest discurs, unii incercand sa ascunda resentimentele fata de cei ce nu le impartasesc ideile.
Ignoranta nu e o scuza, trebuie doar sa vrem sa aflam adevarul, nu doar sa il receptam de la cine se nimereste.
nu sunt ecumenist, nici macar nu stiu prea bine ce face un ecumenist, cum il depistezi. resentimente nu am, nu am motive, nu eu sunt cel care spune ca "daca ai avea bun simt ai face asta". nu eu arat cu degetul catre cei diferiti de mine si spun ca sunt pe un drum gresit, ca vor arde in iad daca nu urmeaza calea BOR si tot asa. me deranjeaza insa cand vad ortodocsi care au o mare doza de intoleranta, al fel ca musulmanii fanatici. nu imi place fanatismul, de orice culoare ar fi el. nu ii inteleg rostul, Dumnezeu nu are nevoie sa fie aparat de fanatici, Dumnezeu este asa cum este indiferent de ce fac oamenii insa un fanatic poate produce multa durere, fanaticii distrug iubirea, binele, armonia. nu poti fi fanatic atunci cand iubesti, n-ai cum. fanaticii nu pot fi langa Dumnezeu, acolo ajungi numai daca iubesti, daca iti deschizi inima.

Nu prea am inteles asta cu "receptat adevarul de la cine se nimereste". Inteleg ca accepti un singur discurs. Stiu, asta este problema cu oamenii religiosi, nu poti discuta cu ei. Orice ai spune, daca contrazici "Cartea" ai terminat-o, esti un fariseu, un ecumenist, un pagan, un satanic etc. Asa zic si musulmanii, incearca sa le zici ceva care contravine convingerilor lor si vezi reactie. Mare diferenta nu este, aceleasi minti rigide, aceleasi reactii aspre, chiar violente.
Reply With Quote

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Detasare de religie disbel Generalitati 57 12.04.2013 14:13:16
Conservatorismul in Religie eodor nastasa Generalitati 92 15.04.2010 12:28:25
Religie Darkanian Pocainta 4 07.12.2009 12:20:13
Olimpiada de religie amica-x Generalitati 3 12.02.2007 23:11:46