Citat:
În prealabil postat de glykys
Draga Amaaa, nu ne-ai spus ce pareri are prietenul tau, ce pareri are familia lui - ca e si asta important...
El ce crede despre ortodoxie?Tu ce crezi despre neoprotestantism?
Cred ca ucenicul are dreptate, in sensul ca unul dintre voi, cel mai slab / mai putin neconvins de credinta lui va imbratisa religia celuilalt...
|
Am incercat sa vorbesc cu prietenul meu de religia mea.. am ascultat amandoi predici si i-am citit din carti dar problema este ca are multe exemple din religia ortodoxa mai putin placute si care le stiu si eu si nu am justificare de exemplu preotii care ajung doar pe bani sa profeseze avem multe cazuri chiar in orasul nostru, studenti la teologie cu un comportament care lasa de dorit, preoti care mereu mi/au zis ca ei sunt eretici si nici sa nu vorbesc cu el ceea ce el nu intelege cum un om poate sa decida atat de radical pentru altul cine se mantuieste si cine nu si multe altele care nu ii convin in religia mea.
El este crestin dupa evanghelie, nu am nimic cu religia lui si nu vad chiar asa multe diferente, au cruce in biserica lor. Nu se roaga la Fecioara Maria dar asta nu inseamna ca nu o considera mama lui Iisus (eu mereu voi avea un loc special pentru Mama noastra oriunde voi fi) In ceea ce priveste sfintii in consider prietenii nostri care se roaga alturi de noi dar consider ca Iisus Hrisos este unicul meu mijlocitor la Tatal .
Parinti mei sunt persoane deosebite, mereu m-au lasat sa aleg ce doresc eu, au incredere in mine ca voi face alegerea corecta in viata. Mama este multumita ca este un baiat bun la ea atat conteaza,(a avut diferite probleme cu tata si nu doreste sa trec prin ce a trecut ea) bunica care m/a crescut multi ani considera ca fiecare om are o parte si ca nu trebuie sa-l supar pe Dumnezeu cu ce imi da.
Parintii lui niciodata nu m-au fortat sa merg la biserica lor si nici nu ma preseaza sa i-au o decizie.
Multumesc tuturor pentru ajutor
Doamne ajuta