Citat:
În prealabil postat de wassabi
Sincer, nu vad unde am primit raspunsul.
|
Este evident că nu vrei să-l vezi sau nu că vrei să-l accepți, sau măcar să-l poți considera ca o variantă. Am să mai fac o încercare.
Citat:
Explica-mi cu cuvintele tale, daca poti si daca vrei: de ce un suflet nevinovat de copil trebuie sa patimeasca pacatele parintilor sai?
Sincer, eu nu cred ca Dumnezeu face asa ceva, nu cred ca poate pedepsi un suflet nevinovat.
|
Nouă, toate necazurile vieții ne vin de la greșeli, nu de la Dumnezeu. El numai le îngăduie, și spală cu ele vinovățiile noastre. Noi însă tare greu pricepem, că ispășirea prin necazuri dovedește, nu părăsirea lui Dumnezeu, ci milostivirea Lui.
Înclinarea sufletului face interferență cu înclinarea trupului în care a fost trimis. Dacă sufletul unui copil a fost trimis într-un trup beteag, slăbit (greșeala, păcatele părinților) ce vină are Dumnezeu? Noi, părinții pământești, suntem vinovați de ceea ce se întâmplă (în cazul de față copii născuți cu diferite deficiențe). Plata acestor greșeli lovește și în urmași.
Păcatele se înregistrează în codul genetic al fiecăruia. În codul genetic, arhiva vieții noastre, în care sunt și resturi de arhivă de la înaintașii noștri de milenii chiar, avem scrise și înscriindu-se în flux continuu tot ce gândim, vorbim și facem ca pachete de energie virtuală, informația genetică, în genele cromozomilor noștri - factorii eredității noastre spre viitor. Compotamentul, purtarea omului, se consemnează și se înscrie ca informație în codul genetic. Transcrierea e în flux continuu: a binelui sub Har și a răului sub Judecată sau recesivitate. De aici și explicația urmașilor nenorociți: orbi, șchiopi etc...
Citat:
Eu cred ca ceea ce a spus Isus intr-adevar nu mai stie nimeni. Multe din spusele sale au fost trecute sub tacere. Mare parte din actuala dogma a bisericii crestine (ortodoxe, catolice) este creatia ulterioara a unor preoti. Multe din asa zisele datini crestinesti sunt datini pagane preluate si adaptate la crestinism (una dintre ele este chiar Craciunul, care, in realitate, n-are nicio legatura reala cu nasterea lui Isus. Isus a fost nascut undeva in lunia martie).
|
Având în vedere că pentru tine Sfânta Scriptură, dogmele bisericii creștine nu reprezintă decât o invenție a omului și toate celalalte legate de cuvântul lui Dumenezeu, eu consider că nu are rost să mai continuăm discuția. Atâta timp cât nu plecăm de la aceeași bază nu o să putem ajunge la un consens. Tu poți să crezi ce vrei...nimenni nu te contrânge să crezi altceva...dar asta nu înseamnă că ceea ce tu crezi este în Adevăr.
Citat:
Mai cred ca Isus a vorbit de reincarnare insa , asa cum spuneam, partea asta a fost trecuta sub tacere. E un singur pasaj in Noul Testament (nu il stiu exact care, l-am spus candva, il poti gasi chiar pe threadu asta) in care Isus spune clar, ca pacatele unui copil bolnav nu sunt ale parintilor sai ci ale sale. Mie mi se pare foarte clar ca se refera la reincarnare, la faptul ca venim pe lume cu un bagaj.
|
Te contrazici - o dată spui că Iisus a vorbit de reîncarnare, dar acest aspect a fost trecut sub tăcere, apoi vii cu un argument Biblic afirmând că El a spus acest lucru. Ba mai mult spui că toate sunt niște invenții ale preoților și că ceea ce a spus Iisus nu mai știe nimeni, dar totuși unde îți convine ție apelezi la cuvintele Domnului. Sunt convins însă că ți s-a răspuns la acest aspect - și că întelesul lui este cu totul altul. „Este rânduit oamenilor o dată să moară, iar după aceea să fie judecați” (Evrei 9, 27).
Citat:
Isus a venit ca sa ne arate calea iubirii.
|
Așa este...dar a mai venit să ne răscumpere păcatele noastre și să ne arate cale mântuirii - de aici reiese că rîncarnarea - mântuirea automată în urma unor vieți succesive - nu își mai are sensul.