Citat:
În prealabil postat de ovidiu b.
Sunt 2 ipoteze:
1. Că avem o singură viață și apoi urmează judecata (credința ortodoxă)
2. Că avem mai multe vieți (reîncarnare) - trecem printr-un ciclu de mai multe vieți până ajungem la iluminare sau mântuire.
Hai să evaluăm puțin riscurile la care ne putem expune în cazul celor două variante:
1. Dacă teoria reîncarnării ar fi cea adevărată, atunci eu cel care nu cred în ea "în viața aceasta" nu mă expun vreunui risc - respectiv, mă voi reîncarna într-un alt trup și îmi voi urma cursul normal până voi ajunge să mă mântuiesc.
2. Însă, dacă teoria credinței orotodoxe ar fi cea adevărată care spune că o viață avem și apoi urmează Judecata - că în viața acesta (unică) trebuie să ne mântuim - cel care crede în reîncarnare ce va face?
|
Ambele variante au sens.
1. Daca teoria reincarnarii este adevarata ma voi reincarna intr-un alt trup si tot asa pana cand ma voi mantui. DAR, atentie, daca in viata x am fost un mare pacatos in viata x+1 viata imi va fi mai grea, voi avea mai multa suferinta. E posibil ca in viata x+k nici sa nu ma mai reincarnez ca om, in functie de fapte.
2. Daca cel care crede in reincarnare a fost bun, a iubit pe Dumnezeu, nu a facut fapte rele etc si i-a fost inima la Dumnezeu va primi aceeasi mantuire.
Aici aduci in discutie eterna poveste: care confesiune/religie e cea corecta?
De ce ar ajunge in rai doar membrii unei anumite confesiuni? Tin sa-ti aduc aminte ca toate riturile crestine + evreii + musulmanii se considera indreptatiti la viata vesnica si-i privesc cu mare mila pe ceilalti considerand ca doar ei si numai ei o vor primi. Nu ti se pare constructia asta mai mult o constructie umana, facuta de Biserici (CLER) pt a te tine strans legat de ei? Mie asa mi se pare, de la o posta... Dupa cum spuneam, nu cred ca Dumnezeu te vrea de un anumit rit ci te vrea bun, asa cum este si el.