Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 27.03.2012, 23:15:46
Illuminatu Illuminatu is offline
Senior Member

Data înregistrării: 27.03.2012
Locație: Mures
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de osutafaraunu Vezi mesajul
Depinde. Nu de faptul că o serbează, căci Legea nu mântuiește, ea doar ne arată păcatul și ne îndreaptă spre Cel ce poate ierta păcatul. L-am numit aici pe Iisus. De El depinde. Și de disponibilitatea noastră în a-I accepta oferta harului prin credință (ce aduce și mântuire).
Si atunci intreb si eu ca tanarul bogat din Sf.Evanghelie: ce sa fac ca sa mostenesc viata vesnica?
Nu cred ca am gasit in raspunsul Mantuitorului referirea la pazirea sambetei.

Aceasta argumentatie alaturi de cea care spune: "Tatal Meu lucreaza pana acum si Eu lucrez" sunt probe suficiente pentru a elimina indreptatirea ce vine din respectarea poruncii a 4-a, adica fie ca-ti opresti lucrul tau sambata, fie Duminica, timpul alocat pentru comuniunea cu Dumnezeu trebuie sfintit.
De la Mantuitorul Hristos incoace, netinerea sambetei nu mai este pedepsita. Pentru ca indreptatirea vine prin har, prin credinta. Si chiar si evreii care cred in Mantuitorul Hristos
si se increstineaza vor trebui sa serbeze Duminica, asemenea fratilor lor crestini.

Legea a fost data din cauza neputintelor oamenilor; ca urmare si legea a 4-a a fost data STRICT pentru ca omul sa se opreasca din lucrul sau si sa-si indrepte mintea si inima catre Dumnezeu.
Nu exista binecuvantari speciale specifice zilei de sambata, si dupa caderea in pacat sambata a devenit o amintire a creatiei, creatie ce a fost supusa, din nefericire, mortii.

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Interpretarea Scripturii ancah Secte si culte 78 20.11.2011 15:33:47
diferente intre calendarul patriarhal si cel de pe site kristy Biserica Ortodoxa in relatia cu alte confesiuni 9 19.11.2011 21:23:51
Ce diferente sunt intre catolicism si ortodoxie? Bast-et Generalitati 18 16.10.2010 23:56:19
Diferente intre oameni CM Generalitati 68 18.07.2009 14:58:04
Diferente intre B.O. si B.C. Laurentiu Biserica Romano-Catolica 44 11.12.2007 19:15:09