Citat:
În prealabil postat de Illuminatu
Si atunci intreb si eu ca tanarul bogat din Sf.Evanghelie: ce sa fac ca sa mostenesc viata vesnica?
Nu cred ca am gasit in raspunsul Mantuitorului referirea la pazirea sambetei.
|
Nu e singura poruncă pentru care nu găsiți referință acolo. Asta nu înseamnă că trebuie eliminate respectivele porunci ale Decalogului din viața creștinului.
Citat:
Aceasta argumentatie alaturi de cea care spune: "Tatal Meu lucreaza pana acum si Eu lucrez" sunt probe suficiente pentru a elimina indreptatirea ce vine din respectarea poruncii a 4-a
|
Argumentația e valabilă pentru Dumnezeire, nu și pentru om. Dumnezeu e Legiuitorul, nu omul.
Citat:
adica fie ca-ti opresti lucrul tau sambata, fie Duminica, timpul alocat pentru comuniunea cu Dumnezeu trebuie sfintit.
|
Timpul "alocat" îl stabilește Dumnezeu, nu omul. Iar acesta este ziua a șaptea din săptămână :
binecuvântată și
sfințită (Facerea 2,3). Deci alocată și consacrată.
Citat:
De la Mantuitorul Hristos incoace, netinerea sambetei nu mai este pedepsita.
|
Neținerea celor 10 porunci nu mai este este pedepsită de
om. N-aș pune mâna-n foc că Dumnezeu va lăsa nepedepsite călcările poruncilor Lui! Ba cred că întreg sufletul va fi pus în foc pentru călcarea poruncilor...
Citat:
Pentru ca indreptatirea vine prin har, prin credinta.
|
Corect.
Citat:
Si chiar si evreii care cred in Mantuitorul Hristos
si se increstineaza vor trebui sa serbeze Duminica, asemenea fratilor lor crestini.
|
Puteți da o referință biblică(fie cu privire la evrei, fie cu privire la neamuri) unde scrie porunca păzirii duminicale?
Citat:
Legea a fost data din cauza neputintelor oamenilor; ca urmare si legea a 4-a a fost data STRICT pentru ca omul sa se opreasca din lucrul sau si sa-si indrepte mintea si inima catre Dumnezeu.
|
Legea celor 10 porunci într-adevăr nu mântuiește pe nimeni. Acesta nu e motiv ca să fie călcată în picioare.