Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 27.03.2012, 23:30:22
osutafaraunu osutafaraunu is offline
Banned

Data înregistrării: 13.07.2011
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Illuminatu Vezi mesajul
Si atunci intreb si eu ca tanarul bogat din Sf.Evanghelie: ce sa fac ca sa mostenesc viata vesnica?
Nu cred ca am gasit in raspunsul Mantuitorului referirea la pazirea sambetei.
Nu e singura poruncă pentru care nu găsiți referință acolo. Asta nu înseamnă că trebuie eliminate respectivele porunci ale Decalogului din viața creștinului.

Citat:
Aceasta argumentatie alaturi de cea care spune: "Tatal Meu lucreaza pana acum si Eu lucrez" sunt probe suficiente pentru a elimina indreptatirea ce vine din respectarea poruncii a 4-a
Argumentația e valabilă pentru Dumnezeire, nu și pentru om. Dumnezeu e Legiuitorul, nu omul.

Citat:
adica fie ca-ti opresti lucrul tau sambata, fie Duminica, timpul alocat pentru comuniunea cu Dumnezeu trebuie sfintit.
Timpul "alocat" îl stabilește Dumnezeu, nu omul. Iar acesta este ziua a șaptea din săptămână : binecuvântată și sfințită (Facerea 2,3). Deci alocată și consacrată.

Citat:
De la Mantuitorul Hristos incoace, netinerea sambetei nu mai este pedepsita.
Neținerea celor 10 porunci nu mai este este pedepsită de om. N-aș pune mâna-n foc că Dumnezeu va lăsa nepedepsite călcările poruncilor Lui! Ba cred că întreg sufletul va fi pus în foc pentru călcarea poruncilor...

Citat:
Pentru ca indreptatirea vine prin har, prin credinta.
Corect.

Citat:
Si chiar si evreii care cred in Mantuitorul Hristos
si se increstineaza vor trebui sa serbeze Duminica, asemenea fratilor lor crestini.
Puteți da o referință biblică(fie cu privire la evrei, fie cu privire la neamuri) unde scrie porunca păzirii duminicale?

Citat:
Legea a fost data din cauza neputintelor oamenilor; ca urmare si legea a 4-a a fost data STRICT pentru ca omul sa se opreasca din lucrul sau si sa-si indrepte mintea si inima catre Dumnezeu.
Legea celor 10 porunci într-adevăr nu mântuiește pe nimeni. Acesta nu e motiv ca să fie călcată în picioare.

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Interpretarea Scripturii ancah Secte si culte 78 20.11.2011 15:33:47
diferente intre calendarul patriarhal si cel de pe site kristy Biserica Ortodoxa in relatia cu alte confesiuni 9 19.11.2011 21:23:51
Ce diferente sunt intre catolicism si ortodoxie? Bast-et Generalitati 18 16.10.2010 23:56:19
Diferente intre oameni CM Generalitati 68 18.07.2009 14:58:04
Diferente intre B.O. si B.C. Laurentiu Biserica Romano-Catolica 44 11.12.2007 19:15:09