Citat:
În prealabil postat de osutafaraunu
Eroare! Când am susținut că respectăm "legea Vechiului Testament" (cred că prin expresia aceasta nu te referi la Decalog, căci poruncile lui sunt prezente și în NT)? Știi cumva de adventiști că au preoți, altare, cădelnițe, tămâie, Paște, Cincizecime, etc.?
|
si ce este rau in a avea preoti, altare, cadelnite etc? Spune undeva in NT ca nu se cade a avea toate acestea?
Citat:
De ce-mi ceri să-ți arăt? Îți arată sf. ap. Iacov și nu-l crezi, nu-mi fac nicio iluzie că m-ai crede pe mine!
|
Ap. Iacob a aratat o porunca care NU se gaseste in decalog: "sa iubesti pe aproapele tau ca pe tine insuti".Se gaseste acesta porunca in decalog si eu nu stiu? Arata-mi!
Citat:
Nu "găsiți", dar ați căutat? Ori ați decretat emfatic că "găsim porunci sau îndrumări" ca noi creștinii să ținem prima zi a săptămânii...
|
NU gasim pentru ca NU exista asa ceva: indrumari sau porunci in NT pentru a sarbatori sabath-ul sau vreo sambata
Citat:
Nici nu e nevoie, prima frângere a pâinii s-a ținut joia, iar apoi s-a ținut în fiecare zi a săptămânii. Cam asta spun versetele biblice pe care ți le-am postat de nenumărate ori.
|
dar dupa inviere prima oara frangerea painii a avut loc DUMINICA, iar mai tarziu tot duminica a ramas ziua in care se celebra frangerea painii dar NU exista O SINGURA MARTURIE ca s-ar fi frant painea in zi de sabath sau sambata
PS: voi frangeti painea in zi de duminica asa cum scrie in Faptele Apostolilor ca primii crestini frangeau painea in fiecare zi, deci si duminica?
Citat:
Repeți mecanic propoziția aceasta, deși semnul crucii e un semn cât se poate de material, iar reprezentările în fața cărora vă închinați sunt materie: cruci, icoane, moaște. Nu primează spiritul, ori "închinarea în spirit și adevăr"
|
ce intelegeti voi adventistii prin inchinare "in spirit si adevar"?
Citat:
Contează ce înțeleg eu? Până și tu ești de acord că șarpele de aramă a devenit obiect idolatru când evreii au început să i se închine și să-i ardă tămâie în Templu. Reține -dacă cumva ai uitat- că acel obiect era reprezentarea lui Iisus Hristos!
|
evreul de rand habar nu avea ca sarpele de arama era reprezentarea lui Hristos.A spus asa ceva poporului evreu Moise ca sarpele de arama il reprezenta pe Hristos? O dovada ca ceea ce zic eu e adevarat este ca evreii au numit sarpele de arama Nehustan si nu Mesia sau Emanuel.
Citat:
Ai dreptate, nu exista, însă păgânii credeau sincer că exista și i se închinau având în față reprezentarea lui în scop de închinare.
|
e problema paganilor ce credeau ei ca exista si in fata cui se inchinau. Eu ma inchin doar lui Hristos care e viu si exista in ceruri, cu sau fara icoana
Citat:
Crezi tu! Gestul acela era i-do-la-tri-e! Apostolul Pavel spune că e egal cu zero mâncarea din lucrurile jertfite idolilor, însă nu aprobă închinarea în fața idolilor; să fim bine înțeleși!
|
iarasi batii campii. Chipul de pe icoana al cui este? Al lui Hristos.Exista Hristos ca Dumnezeu? Exista. Idolatrie este atunci cand te inchini in fata unei reprezentari al unei divinitati care Nu exista si nu este vie
Citat:
Simplu: prin închinarea înaintea unei reprezentări croite în scop de închinare! Iarăși amintesc: icoana Mântuitorului nu este singura în fața căreia te închini și o săruți. Cum s-ar simți soția ta văzând că o săruți și-i faci cadouri prietenei ei în timp ce rostești senin: "Soția mea, ce mult te iubesc!" Cam aceasta e dezolanta imagine oferită Mântuitorului prin catedrale!
|
exemplu jalnic tipic adventist manipulator. De ce ma rog ar trebui sa sarut si sa fac cadouri prietenei sotiei mele? Eu imi sarut doar sotia. Asa si cu icoana. O sarut pentru ca are chipul Mantuitorului pe ea. Restul mesajului tau nu l-am inteles
Citat:
Draperia era în interiorul clădirii și nu în curte. Acum negi că ai scris de închinarea evreilor în fața chivotului?
|
draperia despartea Sfanta de Sfanta Sfintelor, ambele cladiri se aflau in interiorul templului. Poporul evreu avea acces doar in Sfanta si bineinteles in curtea templului. Nu neg NIMIC din ce am scris
Citat:
Asta ca poruncă a omului, dar cu porunca lui Dumnezeu ce faceți?
|
Hristos a spus sa ma bucur de invierea lui? A spus! E o porunca divina? Este! Cum poti tu sa spui ca este o porunca umana
Citat:
Credeam că era vorba de primele cuvinte auzite de ele după Înviere, așa este. Bun, și ce semnifică acest "Bucurați-vă!" Înseamnă "să lepădați sabatul și de acum să păziți duminica spre pomenirea Mea!"? A cerut El asta atunci , ori în timpul celor 40 de zile cât a mai stat printre ei?
|
BUCURATI-VA semnifica sentimente de multumire vie adusa lui Hristos pentru matuirea adusa, sentimente de mangaiere si satisfactie sufleteasca. Apropos, unde spune Hristos sa tinem sambata? A spus el asta in timpul celor 40 de zile cat a mai stat pe pamant?